Giver det mening at tegne en lønsikring for journalister?

Lenovo
Del artiklen her:

Vi lever i en tid med et arbejdsmarked, der i stigende grad er præget af fleksibilitet og midlertidige stillinger. Journalistbranchen er især en af de brancher, der gør brug af korte kontrakter og løse arbejdsforhold. Det er ikke unormalt, at journalister er løstansatte i flere år på en arbejdsplads med den ene korte kontrakt efter den anden i stedet for at blive fastansat. Det skriver Journalisten blandt andet i en artikel om ansatte på DR. De usikre arbejdsforhold kan medføre frygt for, om økonomien rækker, hvis man mister sit job. Derfor kan det for nogle være en god idé at tegne en lønsikring som tillæg til dagpengesatsen.

Hvad er lønsikring?

Lønsikring er kort fortalt en tillægsforsikring, som du kan tegne via din a-kasse. Lønsikringen betyder, at du får et ekstra beløb udbetalt om måneden ud over dagpengesatsen, hvis du bliver arbejdsløs. Med en lønsikring kan du få udbetalt en stor del af din tidligere løn – nogle gange helt op til 90%. Det er altså en ekstra økonomisk sikkerhed i tilfælde af, at du mister dit job. Læs mere om a-kasse for journalister her og se, hvilke a-kasser der passer bedst til journalister.

Har journalister brug for lønsikring?

Som nævnt er journalistbranchen en af de brancher, der gør meget brug af freelancere og løstansatte. Derfor kan det give god mening at tegne en lønsikring. Så er du sikker på, at du ikke må gå fra hus og hjem, hvis du skulle være så uheldig at miste dit job. Det er dog ikke i alle tilfælde, at det i praksis kan betale sig. Det kommer nemlig an på, hvor meget du tjener. Du skal huske på, at lønsikringen er en supplerende lønsikring, som kommer ud over dagpengestasen. Det samlede beløb du får udbetalt som arbejdsløs er altså dagpenge og det ekstra beløb fra din eventuelle lønsikring.

Hvad skal jeg tjene, før lønsikring giver mening?

Hvis du tjener under 25.000 kroner om måneden før SKAT, kan det ikke betale sig med en lønsikring. Det beløb, du får på dagpenge, ligger forholdsvis tæt på de 25.000 kroner. Derfor vil det være begrænset, hvor meget ekstra du kan få udbetalt i lønsikring. Hvis du tjener over de 25.000 kroner om måneden, kan en lønsikring til gengæld give god mening.

Er du i tvivl om, hvorvidt lønsikring kan betale sig for dig, så brug f.eks. denne lønsikring-oversigt. Med beregneren kan du indtaste din løn og derefter indhente priser på lønsikring hos forskellige a-kasser. Det er altså meget individuelt, om det er en god idé at tegne en lønsikring. Det kommer an på, hvad du tjener. Hvis du har høje faste udgifter, som vil være svære at dække på en dagpengesats, kan det også give mening at købe en lønsikring.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*