Havnebestyrelse på studietur i by uden havn

Del artiklen her:

Når kommunale havnebestyrelser tager på studieture, skulle man umiddelbart tro at valget falder på havnebyer. Men sådan var det ikke da Vejle Havn i 2014 drog til Litauen, hvor destinationen var landets hovedstad Vilnius.

– Havnen i sig selv, er utrolig økonomisk stabil, og spiller allerede en stor rolle i konkurrencen mellem de danske havne.

Sådan præsenterer Vejle Havn sig på sin hjemmeside hvor den kommunale virksomhed slår fast, at den anser sig for en væsentlig spiller på det danske havnemarked. En position man ifølge eget udsagt har opnået, fordi den har skabt et stort kundegrundlag både blandt danske og udenlandske kunder.

For at fastholde den påståede position er det meget naturligt, at medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer løbende tager på studieture. Omvendt må det formodes kun at ske til havnebyer, så de kommunale havnefolk kan få nyttig ny viden med hjem til det østjyske. Derfor må det også anses for meget overraskende, at Vejle Havn august 2014 rejste til Vilnius. Litauens hovedstad ligger nemlig placeret tæt op af den hviderussiske grænse, hvor der ikke er en havn i sigte. Ligesom Litauen er kendetegnet ved, at landet har en meget lille kystlinje.

Journalista.dk har opnået aktindsigt i de udgifter, som Vejle Havn afholdt under besøget i Vilnius. Aktindsigter der tegner et billede af kommunale havnefolk, der bestemt ikke var overbebyrdede med andet end sociale sammenkomster under besøget i den baltiske hovedstad. 

 

Øl, whiskey og drinks i Vilnius’ natteliv

Omvendt synes der bedømt på aktindsigterne ikke at være den store tvivl om, at vejlenserne var flittige gæster på Vilnius’ beværtninger. Eksempelvis på den engelske pub Portebello, som er placeret i storbyens centrale del. Her satte delegationen fra den kommunale havn bl.a. whiskey og rum til livs, hvilket blev betalt over repræsentationskontoen.

Ifølge bilaget skete indkøbet kl. 00.16, hvilket dog ikke var vejlensernes sidste besøg i baren denne nat på Portebello. Det skete få minutter senere, hvor repræsentationskontoen også fik lov til at betale for Guiness-fadøl.

Den 26. august 2014 fremstår i det hele taget meget festlig fo havnefolkene, som ifølge de udleverede aktindsigter startede med en større middag på gourmet-restauranten Stebuklai. Her stod menuen på store Hereford-bøgger, som blev skyllet ned med god rødvin.

Ved siden af regninger for hotelværelser, flybilletter og restaurantionsbesøg, synes der ikke i de fremsendte aktindsigtsbilag at være bilag med forbindelse til et egentligt fagligt indhold på Vejle Havns studietur til Vilnius. Hvilket mere end indikere, at fokus for de kommunale havnefolk var mere på afslapning og ferie end arbejdsrelaterede opgaver.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*