Aalborg Kommune så stort på fortidens problemer, da den i efteråret valgte et københavnsk advokatfirma til at stå for en undersøgelse af en ulovlig praksis.
Tilbage i 2018 var et af de helt store samtaleemner indenfor det kommunale Danmark, sagen om den daværende københavnske Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev. Det i forbindelse med et på mange måder lidt for venskabeligt forhold til selskabet Øens Murerfirma, som den radikale politiker alligevel havde deltaget i kommunens indgåelse af aftaler med.
Fra kommunens side overlod man det til Advokatfirmaet Horten at afgøre, hvorvidt der var handlet i strid med reglerne. Advokaterne vurderede efterfølgende i første omgang, at godt nok havde politikeren og murerfirmaet kendt hinanden, men ikke tilstrækkeligt til, at hun blev erklæret inhabil.
En vurdering der dog hurtigt blev underkendt af Københavns Kommunes daværende politiske ledelse, hvilket medførte at skandalen omkring Anna Mee Allerslev og murerfirmaet blev endnu mere udtalt. Overfor Horten blev konsekvensen, at advokatfirmaet af Københavns Kommune mod fornyet bebtaling, blev sat til at lave endnu en rapport.
Den nåede måske ikke så overraskende frem til en række nye konklusioner på spørgsmålet om, hvorvidt Anna Mee Allerslev havde handlet anderledes, endnu hun burde.
Samlet regning på over 2.4 millioner kroner
Med forløbet omkring Hortens undersøgelse af Anna Mee Allerslevs inhabilitet i baghovedet, skulle man måske tro, at advokatfirmaet ville få svært ved at få nye store opgaver hos landets kommuner. Men sådan gik det bestemt ikke, da Aalborg Kommune i efteråret hyrede de københavnske advokater, til at stå for en undersøgelse af en ulovlig praksis omkring udbygningsaftaler i den nordjyske hovedstad.
Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Kommune, lagde man sig tilsyneladende med det samme fast på, at advokatundersøgelsen skulle udføres af Horten. Således oplyser kommunen, at der ikke skete indhentelse af alternative tilbud fra andre advokatfirmaer – ligesom opgaven heller ikke blev sendt i udbud.
Det på trods af, at advokatundersøgelsen i sidste ende endte med at stå skatteyderne i 2.447.573 kroner. Opkrævningen skete via tre fakturaer, hvoraf den klart største blev afsendt i forbindelse med undersøgelsens offentliggørelse i midten af december sidste år, da advokaternes regning lød på 1.476.132 kroner.
Vær den første til at kommentere