Ingen forudgående erfaring : Medansvarlig for minkskandalen scorede alligevel nyt topjob – på samme arbejdsplads

Fødevarestyrelsens pressefoto af Hanne Larsen taget af Jon Norddahl
Del artiklen her:

Hanne Larsen slap med en advarsel for sin deltagelse i Minkskandalen, på trods af at hun blev krævet fyret af Minkkommissionen. Men allerede da kommissionen kom med sit krav, havde hun scoret et nyt højt betalt job indenfor et område, hvor hendes forudgående erfaring synes til at overskue.

– 10 embedsmænd har handlet så ansvarspådragende under minksagen, at der bør indledes afskedigelsessager mod dem.

Sådan kunne den korte udgave lyde af de konklusioner, som Minkkommissionen offentliggjorde i slutningen af juni. Det i forlængelse af at den blandt andet fastslog, at der burde have ringet alarmklokker hos minimum de 10 ledende embedsmænd, som på den ene eller anden måde skulle have grebet ind, da nedslagtningerne af de danske mink begyndte.

Læs også : Mangemillionær hvis hun fyres : Barbara Bertelsen kan se frem til næsten uhørt gyldent håndtryk

Blandt embedsmændene Minkkommissionen indstillede til fyring, var den nu tidligere veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, den dyrlægeuddannede Hanne Larsen. Men uanset kravet fra Minkkommissionen var hun blandt de embedsmænd, der alene slap med en advarsel for deltagelsen i Minkskandalen.

Lønforhold for Hanne Larsen

 

Opfyldte ikke krav om kommerciel erfaring

I forhold til Hanne Larsen synes det dog også at være begrænset, hvilke konsekvenser en afskedigelsessag ville have haft. For allerede længe før Minkkommissionen kom med sin indstilling og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen tildelte hende en advarsel, havde hun fundet et nyt arbejde.

Læs også : Årsløn på 2.974.525 kroner for kommunal fjernvarmemand – inklusiv kæmpebonus for aldrig gennemført salg

Det som såkaldt statskonsulent, hvilket sker med udgangspunkt hos den danske ambassade i Jakarta i Indonesien. Stillingen hører dog under Fødevarestyrelsen, som Hanne Larsen stod i spidsen for, indtil hun rykkede teltpælene til Fjernøsten dette forår.

Langt fra en dårlig stilling for som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fødevarestyrelsen, kan hun se frem til lige over 800.000 kroner i årlig grundløn – hvortil kommer pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren og eventuelle bonusser. Samtidig stiller Fødevarestyrelsen fri logi til rådighed, hvilket i sig selv kommer til koste skatteyderne omkring 300.000 kroner om året.

Læs også : Kommunikationsmedarbejder sagde op efter 1½ år : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 3/4 million kroner

Et af de iøjnefaldende forhold omkring ansættelsen af Hanne Larsen er, at stillingen ifølge Fødevarestyrelsens jobopslaget krævede ”kommerciel erfaring inden for fødevare- og landbrugssektoren, gerne inden for nye segmenter som f.eks. innovative grønne løsninger, ingredienser, agro-teknologi og husdyrhold”

Hvilket Hanne Larsen ikke synes at have.

Udgifter til Hanne Larsens indkvartering i Jakarta
Jobopslag brugt til ansættelsen af Hanne Larsen

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Har stillingen i Jakarta ikke været slået op så andre kunne byde ind ?
    Det lugter lidt ef nepotisme …men det overrasker mig ikke for den verden har sit eget terrarium

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*