Brænder 470.000 kroner af på kommunikationsseminar – og skærer ned kernevelfæren blandt sine svageste indbyggere

Region Syddanmarks pressefoto af regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
Del artiklen her:

Samtidig med at Region Syddanmark igen og igen klager over store økonomiske udfordringer, synes der ikke at være nogle smalle steder, når det handler om kurser for dens ansatte.

Spørger man politikere og ledende medarbejdere hos Region Syddanmark, er økonomien særdeles presset. Derfor lyder mantraet også igen og igen, at der er skåret helt ind til benet i regionen, fordi hver en krone vendes.

De økonomiske udfordringer har samtidig gjort, at Region Syddanmark anført af regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre, løbende har fundet den helt store sparekniv frem. Hvilket blandt andet er gået ud over de indlagte på regionens sygehuse, der har måttet tage til takke med dårligere behandling end tidligere.

Læs også : Spareivrige politikere chartrer luksushotel på Bornholm – og brænder flere hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Men samtidig med at Region Syddanmark på den ene side skærer ned på den traditionelle kernevelfærd, synes der ikke for alvor at være økonomiske begrænsninger andre steder i regionen. Specielt ikke når det handler om de forskellige kurser og seminarer, som fast bliver afholdt på et velkendt luksushotel.

Faktura fra kursushotel til Region Syddanmark for kommunikationsseminar

 

Forplejning for næsten 200.000 kroner på kommunikationskonference

Det i form af Hindsgavl Slot, der ikke kun kan byde sine gæster på eksklusiv adgang til Lillebælt. Men også særdeles fornuftige overnatningsmuligheder, kombineret med en god restaurant og fremragende kursusfaciliteter.

Læs også : Hospital har ikke råd til læger og sygeplejersker – men giver sin direktør 2 millioner kroner i årsløn

Kursussteder af denne type er næsten per definition ikke billige, hvilket heller ikke var tilfældet, da Region Syddanmark i begyndelsen af juni i år, bød indenfor til et kommunikationsseminar under titlen ”Kunsten at kommunikere 2022”. Alene brugen af Hindsgavl Slot til konferencen, endte med at stå skatteyderne i 470.413 kroner.

Læs også : Region har kæmpe kommunikationsafdeling – men betaler alligevel 10.000 kroner per artikel og 26.500 kroner for korte videointerview

En væsentlig del af forklaringen skal findes i de overnatninger, som blev tilbudt konferencedeltagerne. I sig selv stod de i 138.145 kroner, ligesom det også spillede ind på den samlede regning, at forplejningen medførte en udgift på 186.613 kroner.

Program for kommunikationsseminar

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*