Region har kæmpe kommunikationsafdeling – men betaler alligevel 10.000 kroner per artikel og 26.500 kroner for korte videointerviews

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

Selv om Videnskab.dk i høj grad er finansieret over Finansloven, koster det alligevel over 1.300 kroner i timen, når man som Region Syddanmark får hjemmesidens journalister til at skrive PR-artikler.

juristkontoret

De seneste år er der sket en noget nær eksplosiv stigning i antallet af kommunikationsafdelingerne rundt om hos kommuner og regioner, hvilket ikke kun er sket som følge af introduktionen af SoMe-medarbejdere og andre nye medieformer. Således har kommuner og regioner de seneste år ansat en lang række journalister, der i høj grad er kommet til fra blandt andet nødlidende aviser. Det i bestræbelserne på at kunne give borgerne en letforståelig beskrivelse af, hvad der foregår hos de offentlige myndigheder.

Dermed skulle man måske også tro, at kommuner og regioner ville skære ned, når det handlede om at købe eksterne produktioner af fx PR-artikler. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Sygehusfolk blev officielt fyret – men fortsætter med lønninger til over 1.500.000 kroner om året

Eksempelvis ikke i forhold til Region Syddanmark, som dette forår indrykkede en række artikler på Videnskab.dk. Hvilket langt fra blev en billig affærer for skatteyderne på trods af, at Videnskab.dk årligt modtager et statstilskud på 4 millioner kroner, for eksempelvis at være offentlige myndigheder som lige præcis Region Syddanmark behjælpelige med at formidle forskningsresultater.

Aftale indgået mellem Region Syddanmark og Videnskab.dk om levering af artikler, video og promovering

 

150.000 kroner brugt på formidling af psykiatriundersøgelse

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at skatteyderne tidligere på året måtte af med 150.000 kroner, for at Region Syddanmark kunne få formidlet forskningsresultater på Videnskab.dk. Udgifter der skal ses i lyset af, at Region Syddanmark de seneste år har været blandt regionerne, der har oprustet kraft i forhold til at tilknytte en lang række nye medarbejdere i sin kommunikationsafdeling.

Læs også : Dyr Japan-rejse brugt til turismeoplevelser hos Region Syddanmark

For beløbet fik Region Syddanmark først og fremmest det, som ifølge fakturaen fra Videnskab.dk omtales som ”Eksponering”. Hvilket vil sige ”Inklusiv i Videnskabs.dks redaktionelle univers, visninger ved publicering og efterfølgende søgninger”. Regningen herfor lød i sig selv på 48.000 kroner, men den største udgift var dog produktionen af selve artiklerne, der efterfølgende blev vist på den i høj grad statsfinansierede hjemmeside. De kostede nemlig 56.100 kroner, hvilket i høj grad skyldtes, at journalisternes timepris stod i 1.3337 kroner – hvilket medførte en forventet udgift per artikel på 9.350 kroner.

Læs også : Trængt regions politikere rejser for millioner

Hertil kom blandt andet også et kort interview med en af de forskere, der stod bag den psykiatriundersøgelse, som Region Syddanmark ønskede promoveret. Det medførte i sig selv en regning på 26.500 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*