Medansvarlig for Minkskandalen : Scorede alligevel kæmpebonus – oven i sin millionløn

Justitsministeriets pressefoto af Johan Kristian Legarth
Del artiklen her:

Selv om embedsførelsen ifølge Minkkommissionen kvalificerede til en afskedigelse, har det dog langt fra været noget, der kunne aflæses på lønsedlen for en af Danmarks absolut højest placerede embedsmænd.

Et af de store spørgsmålstegn i forlængelse af offentliggørelsen af Minkkommissionens konklusioner var, hvad der skulle ske med de i alt 10 embedsmænd, som kommissionen mente havde handlet så meget i strid med reglerne, at de burde afskediges.

Indstillinger der dog langt fra blev fulgt af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som i stedet alene tildelte langt størstedelen af embedsmændene til en advarsel. Det uanset at modtagerne af advarslerne deltog i eksempelvis kravene om nedslagtningen af minkene, uanset at der langt fra var den nødvendige lovhjemmel.

Læs også : Mangemillionær hvis hun fyres : Barbara Bertelsen kan se frem til næsten uhørt gyldent håndtryk

Grundet det langtrukne forløb der for alvor startede efteråret 2020 og først delvist blev afsluttet med offentliggørelsen af Minkkommissionens konklusioner kort før sommerferien 2022, skulle man måske tro, at de berørte embedsmænd havde mærket negative konsekvenser i forhold til deres aflønninger.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, synes dette langt fra at have været tilfældet.

Del af Justitsministeriets besvarelse omkring Johan Kristian Legarths lønforhold

 

Krævet fyret for dårlig arbejdsindsats – men arbejdsgiveren gav ham alligevel bonus for det modsatte

Det drejer sig eksempelvis om Johan Kristian Legarth, der siden 2020 har arbejdet som departementschef i Justitsministeriet. Det efter at den juristuddannede bureaukrat, startede sin karriere i ministeriet helt tilbage i 2000 som fuldmægtig.

Læs også : Kommunikationsmedarbejder sagde op efter 1½ år : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 3/4 million kroner

Aktuelt sker det i en lønramme, hvor det er de færreste lønmodtagere, der kan være med. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Justitsministeriet, modtog han i 2021 en aflønning på 1.938.160 kroner, når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Stoppede frivilligt : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Men dermed stoppede skatteydernes udgifter til Johan Kristian Legarth dog ikke, da de i 2021 blev pålagt at betale en bonus på 68.354 kroner. Det for arbejde udført i 2020, hvor arbejdsgiveren således mente at han havde gjort det så godt, at han fortjente en ekstra udbetaling.

Det altså uanset at det netop var i 2020 Johan Kristian Legarth ifølge Minkkommissionen leverede en så dårlig indsats, at han burde afskediges.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*