Institutleder med rejsefeber : Brugte over 650.000 kroner på få år – på eksotiske destinationer

Del artiklen her:

Institutlederen er aktuelt fritaget for tjeneste, mens der foretages en undersøgelse af såkaldte ”ledelsesmæssige dispositioner”. Det sammen med viceinstitutlederen, som også har haft et særdeles iøjnefaldende forbrug over den skatteyderfinansierede rejsekonto.

550.000 kroner brugt på udenlandsrejser indenfor en ganske kort periode.

Det kunne Journalista.dk i går i samarbejde med Aktindsigterne.dk afslører omkring viceinstitutlederen ved business-fakultetet på Aalborg Universitet, Morten Lund, der blandt andet havde rejst til Kina, USA og Australien indenfor de 5 seneste år. Altså på et tidspunkt, hvor coronaen medførte en lang række restriktioner i forhold til flyrejser.

Et institut der tidligere er blevet afsløret i over en årrække at have sikret sig store millionindtægter, ved at optage studerende i strid med reglerne. Hvilket blandt andet gjorde det muligt for formanden for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, at opnå en akademisk baggrund, selv om hun ikke opfyldte forudsætningerne for overhovedet at blive optaget på sin masteruddannelse på Aalborg Universitet.

Læs også : Universitetslektor amok i rejser : Brændte over 550.000 kroner af på få år

Erkendelsen af at have handlet direkte i strid med reglerne, kom dog først efter et iøjnefaldende forløb. Det efter at en af de ansvarlige for optagelserne Lars Krull, der ofte udtaler sig til landsdækkende medier om bankjura og bankernes overholdelse af reglerne, igen og igen benægtede, at man havde gjort noget forkert.

 

Stor rejseaktivitet til Fjernøsten – på skatteydernes regning

Nu kan vi så afslører at også Morten Lunds chef, institutleder Christian Nielsen, har haft et markant forbrug over rejsekontoen. Ligesom Morten Lund er også Christian Nielsen aktuelt fritaget for tjeneste, mens undersøgelsen af de ”ledelsesmæssige dispositioner” står på.

Læs også : Universitet fyrer den endnu engang af på Bornholm – mens der skæres ned på undervisningen af de studerende

Af opgørelser fremsendt som aktindsigter fra Aalborg Universitet til Journalista.dk synes at fremgå, at Christian Nielsen igennem de 5 seneste år, har brugt i størrelsesordenen 655.585 kroner på udenlandsrejser. Et beløb der i høj grad skyldes, at han ligesom Morten Lund, har været en flittig gæst på oversøiske destationer.

Læs også : Stoppede efter 3 år i spidsen for universitet – scorede gyldent håndtryk på 2.6 millioner kroner

Det drejer sig om Australien, Japan og Kina, ligesom skatteyderne også er blevet pålagt at betale for Christian Nielsens rejser til USA. Samtidig har det også spillet ind på den samlede regning, at han ad flere omgange har været i Italien på Aalborg Universitets regning, ligesom det eksempelvis også har betalt for rejser til Schweiz, Finland, Tyskland og Frankrig.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*