Universitet fyrer den endnu engang af på Bornholm – mens der skæres ned på undervisningen af de studerende

Del artiklen her:

Igen i år er Aalborg Universitet blandt de mest fremtrædende deltagere på Folkemødet, selv om at nordjyderne ifølge eget udsagn har store økonomiske udfordringer på hjemmefronten.

– Vi kommer selvfølgelig ikke uden om, at universitetets økonomi er presset, og at vi skal være opmærksomme på, hvor vi kan bruge ressourcerne bedst muligt.

Sådan lød det i midten af april i år fra Søren Lind Christiansen, direktør for Aalborg Universitet, da han overfor universitets hjemmeside varslede omfattende besparelser. Nedskæringer der ikke kun ville ramme eksempelvis kommunikationsområdet, men også selve universitets kerneydelser, da undervisere og forskere langt fra heller blev fredet.

Læs også : Fadbamser, DJ og eget hotel : Universitet fyrer den – igen – af under Folkemødet

Men samtidig med at Søren Lind Christiansen melder ud om behovet for økonomisk mådehold, er en stor delegation fra Aalborg Universitet i disse dage at finde på Bornholm. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Universitet, havde det allerede inden Folkemødet gik i gang tidligere på ugen, haft den store pung fremme for at betale for deltagelsen.

 

Samme niveau som sidste år – omkring den halve million – allerede inden Folkemødets start

Aktindsigten der omhandler netop udgifterne afholdt inden Folkemødet overhovedet gik i gang, viser at Aalborg Universitet allerede inden afrejsen til Bornholm havde brugt 387.742 kroner. Det fremgår dog ikke af opgørelserne, om der var tale om udgifter med eller uden moms.

Såfremt Aalborg Universitets opgørelser ikke indeholdt moms, svarer det meget godt til, hvad det sidste år havde brugt på tilsvarende tidspunkt.

Læs også : Universitet skærer ned igen og igen : Men har foreløbigt brændt over 500.000 kroner af på Folkemødet

Den helt store udgift i forbindelse med årets Folkemøde for Aalborg Universitet, tegner til at blive overnatningerne, der sker på Hotel Ryttergården. I alt er der afsat 155.565 kroner til universitets regninger til hotellet, der grundet en status som 4-stjernet er blandt Bornholms bedste.

Læs også : Starter hel luftbro – for at diskutere nedbringelse af andres CO2-udledninger på Folkemødet

Ligeledes trækker det i høj grad op i det samlede regnskab, at der er blevet indkøbt flybilletter og anden form for transport for over 100.000 kroner. Nordjyderne har samtidig fundet det nødvendigt at investere i lejen af en scene på værtshuset Gæstergivergården, der er placeret midt i Allinge by – og dermed få skridt fra festivalpladsen.

Aalborg Universitets opgørelser over udgifter afholdt til Folkemødet 2023 inden dets åbning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*