Dekan advaret – men ingen greb ind overfor milliondyre rejser til eksotiske destinationer

Pressefoto fra Aalborg Universitet
Del artiklen her:

Aktuelt er en institutleder og en viceinstitutleder fritaget for tjeneste, mens der foretages en gennemgang af deres såkaldte ”ledelsesmæssige dispositioner”. Det i forlængelse af kritik af særdeles dyre rejser, som universitets top allerede var advaret om.

1.2 millioner kroner.

Så stor synes regningen at være for de udenlandsrejser, som institutleder ved Aalborg Universitets business-fakultet, Christian Nielsen, og viceinstitutleder Morten Lund har foretaget indenfor de 5 seneste år. Rejser der således i høj grad er fundet sted, mens coronarestriktioner ellers gjorde det langt sværere end normalt at rejse.

Læs også : Universitet fyrer den endnu engang af på Bornholm – mens der skæres ned på undervisningen af de studerende

Alligevel har de to topfolk på business-fakultetet de seneste år, været særdeles flittige gæster i lufthavnene – også for at besøge oversøiske destinationer. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Universitet, at Morten Lund og Christian Nielsen blandt andet har besøgt USA, Kina, Australien og Japan, ligesom de også har lagt vejen forbi europæiske dispositioner som Italien, Schweiz, Finland, Tyskland og Frankrig.

 

Fritaget for tjeneste – mens ”ledelsesmæssige dispositioner” undersøges

Men ifølge Journalista.dks oplysninger kan det dårligt komme som en overraskelse for den absolutte top på Aalborg Universitet, at ansatte som Christian Nielsen og Morten Lund har haft en forkærlighed for iøjnefaldende rejser. Således oplyser universitetskilder, at der allerede i 2019 blev gjort opmærksom på problemstillingen.

Læs også : Institutleder med rejsefeber : Brugte over 650.000 kroner på få år – på eksotiske destinationer

Det i forlængelse af andre dyre udenlandsrejser til først og fremmest USA, som blev foretaget omkring tidspunktet for en større sparerunde. Derfor rettede højt placerede akademiske medarbejdere ifølge Journalista.dks oplysninger henvendelse til blandt andet dekanen Rasmus Antoft, for at undgå et voldsomt rejseforbrug i en situation, hvor en række medarbejdere blev afskediget.

Læs også : Universitetslektor amok i rejser : Brændte over 550.000 kroner af på få år

Aktuelt er Morten Lund og Christian Nielsen fritaget for tjeneste, mens undersøgelserne af deres ledelsesmæssige dispositioner står på. Fritagelser der kommer omtrent samtidig med, at der er rejst kritik af en rejse til Frankrig, hvor de to var blandt deltagerne.

Her blev der blandt andet kigget på luksusbiler og besøgt gode lokale restauranter.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*