Kampen for at rykke op i Danmarks bedste fodboldrække, Superligaen, er benhård. Men kommunal forskelsbehandling i forhold til kontant støtte gør, at flere klubber har et stort økonomisk forspring i forhold til konkurrenterne.
– Har du brug for at få dit produkt eller firma profileret, tror på at netværksadgang kan gøre en forskel og sidst, men ikke mindst, ejer en smule interesse for fodbold, kan et samarbejde med Vejle Boldklub blive en spændende og anderledes del af din virksomheds markedsføringsmix.
På blandt andet denne måde markedsfører Vejle Boldklub på sin hjemmeside de forskellige former for sponsorater, som den østjyske fodboldklub tilbyder sine sponsorer. Samtidig slår traditionsklubben, der aktuelt befinder sig i Danmarks næstbedste fodboldrække 1. division, fast, at man gerne skræddersyer sponsoraftaler til nye eller eksisterende sponsorer.
Blandt dem der har bidt på er Vejle Kommune, der årligt støtter sin lokale fodboldstolthed med 540.000 kroner. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos alle de kommuner, der aktuelt har en klub placeret i 1. division.
Læs også : Odense Kommune fylder OBs tribuner med tusindvis af embedsmænd – via sponsoraftale til millioner
For at gøre overblikket så komplet som muligt over den kommunale støtte til professionelle fodboldklubber, er der også i gennemgangen sket medtagelse af aktindsigter opnået hos de kommunale forsyningsselskaber. Eksempelvis i form af de vandselskaber som på trods af at have monopol, gør brug af fodboldklubber til at eksponere sig selv – og få adgang til forskellige arrangementer i forbindelse med kampene.
40 kilometers afstand – men stor økonomisk forskel
Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk er det FC Roskilde, der skiller sig ud blandt klubberne i 1. division. Således viser de fremsendte bilag fra kommunen, at den i løbet af 2017/2018-sæsonen som minimum støtter sin lokale fodboldstolthed med 1.125.000 kroner. Hertil kommer så forskellige bonusordninger der gør, at den kommunale støtte kan komme endnu højere op.
Læs også : Kommunalt varmeværk forærede sponsor-billetter til 40.000 kroner væk – til sine medarbejdere
Blot 40 kilometers kørsel fra Roskilde er det helt andre former for støtte, som konkurrenterne i 1. division, Fremad Amager, må tage til takke med. For Amager-klubben modtager nemlig slet ingen kontante tilskud fra hverken hjemkommunen eller dens forysningsselskaber, mens der eksempelvis er 192.500 kommunale støttekroner at gøre godt med for et andet sjællandsk hold, HB Køge. Det skyldes en aftale med den lokale kommunale havn, som traditionsklubben har sikret sig.
Læs også : Ronaldo og Christian Eriksen : Kommunale havnefolk på festlige og våde fodboldture – på din regning
Gennemgangen af de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk viser samtidig, at en 1. divisionsklub normalt kan regne med at modtage mellem 300.000 kroner og 550.000 kroner i kommunal støtte – enten direkte fra kommunen eller via de lokale produktionsselskaber som eksempelvis vandværker og forbrændingsanlæg. I 2017/2018-sæsonen er det eksempelvis tilfældet for Vendsyssel ff og Skive IK, der modtager henholdsvis 487.500 kroner og 312.500 kroner fra skatteyderne.
Vær den første til at kommentere