Klimarådet lukker ned : Nægter at forklare sine rådsmedlemmers omfattende og miljøskadelige rejser

Klimarådets pressefotos af Jørgen Elmeskov og Kathrine Richardson
Del artiklen her:

Normalt er Klimarådet særdeles åbenmundede, når det handler om at kritisere dem, der flyver meget. Men sådan forholder det sig dog ikke, når det handler om rådsmedlemmers egne flyrejser.

Klimarådet

Bermuda, Fort Lauderdale og Costa del Sol er destinationer, som solhungrende danskere ofte drømmer om at flyve til. Men for Kathrine Richardson, der til dagligt arbejder som professor i miljøvidenskab ved Københavns Universitet, er det dog ikke kun blevet ved drømmene. Som Journalista.dk har kunnet dokumentere, har hun de seneste år foretaget et meget stort antal flyvninger til også denne type af destinationer.

Læs også : Medlem af Klimarådet går fra fly til fly : Fløj tre dage i træk til tre forskellige destinationer

Et mønster der også går igen for et andet medlem af Klimarådet, Rigsstatistiker Jørgen Elmeskov, som de seneste år har været en særdeles flittig gæst i danske og udenlandske lufthavne. Således viser Journalista.dks gennemgang af Jørgen Elmeskov rejsemønster, at han i sit civile hverv, ikke har haft problemer med på det nærmeste at gå fra fly til fly.

Forhold der står i skærende kontrast til, hvad Klimarådet ellers rådgiver den til enhver tid siddende regering om.

 

Klimarådet : Afgørende at tage fat på luftfartens klimapåvirkning

Således udsendte den i høj grad offentligt finansierede tænketank eksempelvis tidligere på året en redegørelse, hvor man krævede at danskerne af hensyn til miljøet skulle flyve mindre.

I den forbindelse udtalte formanden for Klimarådet, Peter Møllgaard, blandt andet i en pressemeddelelse :

Vi er simpelthen nødt til at tage fat på luftfartens klimapåvirkning nu og her. Det vil selvfølgelig være bedst med ambitiøse internationale aftaler på området i regi af FN og EU, men indtil det sker, er det Klimarådets vurdering, at Danmark bør stramme reguleringen af de flyvninger, der afgår fra danske lufthavne.

Læs også : Medlem af Klimarådet kræver at danskerne skal udlede mindre CO2 : Flyver selv 69 gange på 4 år

Lige så åbenmundede Klimarådet er i forhold til andres flyrejser, lige så tavse er organisationen, når det handler om Jørgen Elmeskov og Kathrine Richardsons rejser.

Læs også : Professor kræver at danskerne skal flyve mindre – men flyver selv over 53.000 kilometer på ét år

Således er Klimarådet ikke vendt tilbage med svar på Journalista.dks spørgsmål om, hvad er årsagen er til, at de to rådsmedlemmer foretager mange og lange flyvninger, når ellers Klimarådet kæmper for lige præcis det modsatte.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*