Kombinationssæreje – dets konsekvenser og måden det oprettes på

Del artiklen her:

Hvad gør man, hvis man gerne vil dele sine værdier med sin ægtefælle hvis man stadig er gift ved sin død, men have lov til at beholde dem for sig selv, hvis man bliver separeret eller skilt?

I sin oprindelige form var særejet noget, som reelt kun kunne udformes på én måde : Nemlig ved det, som i dag kaldes fuldstændigt særeje. Det vil sige et særeje som først og fremmest sikrede, at hvis ægtefæller blev skilt, så fik de lov til at beholde, hvad de tog med sig ind i ægteskabet og optjente under det.

Sådan er situationen langt fra længere, efter en række ændringer i arvelovgivningen har gjort det muligt at kombinere særejeformerne – det man normalt måske meget logisk, omtaler som kombinationssærejet. Den mest almindelige kombination er, at der gøres brug af skilsmissesærejet sammen med det fuldstændige særeje.

Det sker for at gøre, at ægtefællerne ikke skal dele deres værdier med hinanden, hvis de bliver separeret og/eller skilt. Omvendt vil der normalt skulle ske fuld deling mellem dem, når de afgår ved døden.

Har manden bragt et hus og hustruen en lejlighed med sig ind i ægteskabet, vil de med denne form for kombinationssæreje kunne tage huset og lejligheden med sig uden at skulle de værdierne, hvis de skulle gå fra hinanden. Omvendt vil mandens hus blive en del af hustruens arv, hvis han afgår ved døden først – ligesom en andel af hendes lejlighed som udgangspunkt vil indgå i dødsboet efter ham.

Juristkontoret har specialiseret sig indenfor familieretten, hvilket blandt andet vil sige oprettelsen af testamenter og de ægtepagter, som ligger til grund for kombinationssærejet. Det tager firmaets jurister en fast pris på 1.499 kroner for, hvilket sker sammen med udstedelsen af en prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*