Kommunaldirektør smidt på porten : Scorede gyldent håndtryk på 1.9 millioner kroner

Pressefoto fra Rødovre Kommune af fratrådt kommunaldirektør Anders Agger
Del artiklen her:

Det blev en pebret oplevelse for skatteyderne, da Rødovre Kommunes politiske top sidste år uden at angive nogen nærmere årsag, valgte at sige farvel til sin kommunaldirektør.

– Vi ønsker en ny profil.

Sådan lød en væsentlig del af den korte pressemeddelelse, som Rødovre Kommune udsendte sensommeren 2022. Det i forbindelse med, at man valgte at tage afsked med sin hidtidige kommunaldirektør Anders Agger. Afskeden kom 5 år efter, at embedsmanden var skiftet tilbage til den kommunale verden. Det efter i en periode at have haft rang af direktør for Amager og Hvidovres hospitaler.

Læs også : Kommunaldirektørernes løn har fået – endnu – et nøk op ad : Nu tjener de i snit 1.9 millioner kroner om året

Den kortfattede udtalelse fra Rødovre Kommune kom på trods af, at Anders Agger ellers må anses for at have haft en noget nær pletfri karriere indenfor den offentlige sektor. For alvor startende med stillingen som kontorchef i Udlændingestyrelsen, hvilket blev efterfulgt af over 15 års ansættelse hovedsageligt som kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

 

Fratrædelsesgodtgørelse svarende til gennemsnitlig årsløn for kommunaldirektør

Hvad Rødovre Kommune ikke kom ind på i pressemeddelelsen, var hvad afskeden med Anders Agger ville komme til at koste skatteyderne. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den københavnske forstadskommune.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Trængt kommune giver kommunaldirektøren lønforhøjelse – nu tjener han 2.199.136 kroner om året

I en email oplyser Rødovre Kommune, at det i alt kommer til at koste 1.9 millioner kroner. En udbetaling der på trods af Anders Aggers fratræden i 2022, først kommer til udbetaling i år. Beløbet må anses for at svare til, hvad der er normen indenfor afskedigelser af kommunaldirektører.

Læs også : Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Det skyldes at det normalt koster en årsløn at fyrer en kommunaldirektør, hvis gennemsnitsløn i 2021 netop lå på netop 1.9 millioner kroner. Hertil kommer muligheden for, at kommunaldirektøren kan få et opsigelsesvarsel svarende til Funktionærlovens med sig ud af døren.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*