Kommunalt busselskab kæmper med økonomien – men giver sin direktør en løn på langt over 2 millioner kroner

Del artiklen her:

Der er råd til meget mere end et klippekort, når man er ansat som direktør for Nordjyllands Trafikselskab. For det kommunale selskab betaler nemlig en løn, som landets statsminister må kigge langt efter.

Nordjyllands Trafikselskab

– Jeg har haft 6 rigtige gode år i NT (Nordjyllands Trafikselskab, red.) med fantastiske kolleger og samarbejdspartnere. I NT har jeg virkelig oplevet styrken i at trække på samme hammel med afsæt i en stærk vision. Jeg kommer helt sikkert til at savne min kolleger og vores spændende projekter. Når jeg i fremtiden kører med Nordjyske Jernbaners tog fra Tornby til Aalborg, bliver det som en uafhængig pendler. Den fornemmelse skal jeg nok lige vænne mig til.

Sådan lød det i september fra Jens Otto Størup, direktør for Nordjyllands Trafikselskab, da det i en pressemeddelelse blev offentliggjort, at han forlod sin stilling. Det for i stedet at starte i et job hos Skat, hvor han glædede sig til at være med til at sikre, at ”danskerne betaler lige præcis den skat, som de skal”.

Læs også : 15 byrådspolitikere brugte 200.000 kroner på at studere infrastruktur – i Tyrkiet

Men det er formentligt ikke kun jobbet som direktør hos Nordjyllands Trafikselskab, som Jens Otto Størup kommer til at savne. For han vil uden tvivl også mindes den løn, som han sikrede sig under tiden som daglig leder for det kommunale trafikselskab.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i lønningerne, skatteyderne har betalt til ikke kun ham, men også kollegaerne i busselskabets direktion.

Oversigt over løn udbetalt til Jens Otto Størup i 2016

 

Åremålsbonus sikrede super-løn

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var 2016 et særdeles indbringende år for Jens Otto Størup. Inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger sikrede han sig nemlig 2.129.966 kroner. Eller hvad der var mere end 600.000 kroner mere, end hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne sætte ind på sin lønkonto sidste år.

Læs også : Aalborgs rejsekonge slår til igen : Nyboe Andersen & Co brugte 312.562 kroner på USA-tur

En del af forklaringen skal findes i, at Jens Otto Størup, der er søn af en af Nordjyllands mest kendte lokalpolitikere, i 2016 sikrede sig en såkaldt åremålsbonus. Det stod skatteyderne i 256.867 kroner, efter at han i hele 2016 fik ekstra månedlige udbetalinger på mellem 17.000 kroner og 22.000 kroner.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Jens Otto Størup var dog langt fra den eneste i Nordjyllands Trafikselskabs topledelse, som i 2016 sikrede sig markante lønninger. Det var der også til de to underdirektører, som begge tjente 921.811 kroner inklusiv pensionsindbetalingerne fra arbejdsgiveren.

Lønninger udbetalt på et tidspunkt, hvor det skatteyderfinansierede trafikselskab kæmpede med at overholde budgettet. Således udtalte selskabet i sommer til TV2 Nord, at det så ud til at skride med 8.5 millioner kroner.

Nordjyllands Trafikselskabs opgørelse over løn udbetalt til underdirektørerne i 2016

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*