Kommune kæmper med økonomien og hæver skatten – og bruger 150.000 kroner på stafetløb for medarbejderne

Del artiklen her:

Samtidig med at Gentofte Kommune ifølge eget udsagn har meget store problemer med at få de økonomiske ender til at mødes, har der været luft i budgettet til at betale for medarbejdernes motionsløb.

500 millioner kroner.

Så stort var det hul i kassen, som Gentofte Kommune i sensommeren skulle lukke i forbindelse med sine budgetforhandlinger. Løsningen blev at sætte skatten op, hvilket sker over de kommende år, så den fra nu at lyde på 24.0 procent – i 2025 ender på 24.56 procent.

Overfor statsmediet TV2 Lorry oplyste borgmester Michael Fenger, at der var tale om tvungne ekstraopkrævninger hos indbyggerne. Men at det var nødvendigt, fordi den konservativt ledede kommune stod foran at skulle finde besparelser svarende til hele sit skolebudget.

Læs også : Gentofte Kommune på langfart : Brugte 314.097 kroner på studietur til New Zealand

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Gentofte Kommune, synes det dog ikke at være alle dele af den kommunale forvaltning, der økonomisk er spændt lige hårdt op. Eksempelvis ikke når det handler om, at embedsmændene i den københavnske forstadskommune dyrker motion.

Faktura til Gentofte Kommune for deltagelse i stafet- og motionsløb

 

Motion om tirsdagen – på skatteydernes regning

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Gentofte Kommune, at den tidligere på året var en særdeles god kunde hos Sparta Atletik og Løb. En københavnsk idrætsforening som igennem de seneste år, har opbygget en ganske fornuftig forretning på at arrangere store motionsløb.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

I 2022 har skatteyderne således betalt lige under 150.000 kroner for, at et større antal embedsmænd i Gentofte Kommune har kunnet deltage i forskellige fritidsaktiviteter. Den største gruppe på 111 har deltaget om tirsdagen på et såkaldt walkhold, mens 80 embedsmænd har deltaget på et stafethold.

Læs også : 28 fadøl blev skyllet ned da borgmester og eventchef gik på værtshus i kolonihave

Uanset om det har været walk- eller stafetholdet embedsmændene har deltaget på, har regningen været den samme – nemlig 780 kroner per deltager.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*