Skærer ned igen og igen på de svageste – og bruger flere hundrede tusinde kroner på Grønlandsrejse

Del artiklen her:

Samtidig med at københavnske politikere igen og igen svinger sparekniven, synes der ikke nødvendigvis at være de store begrænsninger, når det handler om deres egne udenlandsrejser.

Socialudvalget i Københavns Kommune, er måske et af de mest magtfulde i Danmark. Specielt når man ser på det budget, som medlemmerne er sat til at administrere.

Omvendt kommer en plads i udvalget også med mange udfordringer, fordi det de seneste år, fast har skåret ned på udgifterne. Nedskæringer der er gået ud over områder, der typisk omtales som kernevelfærd. Hvilket ikke er gået offentlighedens næse forbi, hvad kan ses på de demonstrationer, der næsten per definition har været til afgørende møder i Socialudvalget.

Læs også : Kæmpe lønfest på rådhuset : 152 københavnske embedsmænd tjente over 1 million kroner i 2021 – men du må ikke vide hvem

Alligevel synes det ikke at være alle dele af udvalgets budget, som medlemmerne har haft fokus på at nedbringe. Nemlig dem der relaterer sig til egne studierejser, der eksempelvis er gået til Grønland.

Udgiftsbilag fra Københavns Kommunes socialudvalgs studietur til Grønland

 

Overskuelig byvandring med bistand fra lokal guide

Rejser til den nordligste del af Rigsfællesskabet er sjældent billige, hvilket heller ikke var tilfældet, da Københavns Kommune i august i år, sendte en delegation på 15 til først og fremmest den grønlandske hovedstad. Den blev anført af socialborgmester Karina Vestergård Madsen, der med ombord på flyet til verdens største ø havde 9 andre medlemmer af Borgerpræsentationen og Socialudvalget samt en håndfuld ledende embedsmænd.

Læs også : Københavnernes regning for fire dages miljømøde : 6.743.746 kroner

Den helt store udgiftspost til Grønlandsrejsen lød måske ikke så overraskende på flybilletter og overnatninger, hvilket i sig selv medførte en regning på 221.130 kroner. Ligesom det også spillede ind, at Københavns Kommune eksempelvis betalte 10.000 kroner for et foredrag med en grønlandsk forfatter – og 5.400 kroner for en guidet gåtur i Nuuk.

Læs også : Københavns Kommune konkurrerer med privat firma : Bruger million på hjemmeside som bliver ignoreret

Uanset de overskuelige afstande i og omkring Nuuk, fandt københavnerne det alligevel nødvendigt at chartre en minibus. Det i tidsrummet mellem den 9. august og 12. august i år, således at det ikke var nødvendigt at gøre brug af Nuuks ellers veludbyggede netværk af bybusser.

Udgiftsbilag fra Københavns Kommunes socialudvalgs studietur til Grønland
Deltagerliste for Grønlandsrejse
Regnskab for Socialudvalgets studietur til Nuuk august 2022

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*