Tur til vindistrikt med besøg på fodboldstadion : Kommune brænder kvart million af på udvalgstur

Del artiklen her:

Turistoplevelserne stod på det nærmeste i kø, da Vejle Kommune sendte en større delegation til et af Frankrigs mest kendte vindistrikter. Det med det udtalte formål blandt andet at studere, hvordan franskmændene sorterer deres affald.

Et af de faste holdepunkter for byråd i en valgperiode er, at de skal studieture – hvilket typisk sker i udlandet. En tradition der dog har haft trange kår i både 2020 og 2021, efter coronaen gjorde sit indtog.

Men efter at rejserestriktionerne reelt blev ophævet tidligere på året, har der igen været mulighed for at drage på langfart. Blandt de kommuner der har fundet passet og rejsekufferten frem har været Vejle Kommune, der tidligere under den såkaldte Vejle Havn-skandale var under hård beskydning, for næsten konsekvent at besøge dyre og sydlige destinationer.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Alligevel var det netop dét, som Vejle Kommune på mange måder gjorde i april i år. Det da en større delegation drog til vinområdet Bordeaux, for her blandt andet at besøge et af Frankrigs mest kendte fodboldstadions.

Regnskab for studietur til Bordeaux i 2022 for Vejle Kommune

 

Stadionbesøg – og flodsejlads med elektrisk båd

Det i skikkelse af Matmut Atlantique, der har plads til omkring 42.000 tilskuere – og således næsten fire gange så stort som dét, Vejle Boldklub spiller sine hjemmekampe på. Besøget på det store stadion var langt fra det eneste programpunkt, som syntes at have klare turistmæssige islæt. Således drog de udsendte kommunalpolitikere og embedsmænd også på sejltur på en flod, hvilket skete med en elektrisk båd.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Programpunkter der var med til at gøre, at udgifterne inklusiv moms for Frankrig-turen endte med at stå skatteyderne i 275.542 kroner inklusiv moms. Måske ikke så overraskende lød de største udgiftsposter på transport og overnatning, men det spilledet også ind at Vejle Kommune hyrede et konsulentfirma til at forberede Frankrig-turen.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Hvilket i sig selv medførte en regning på 58.000 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 72.500 kroner inklusiv den statslige afgift.

Program for studietur til Bordeaux i 2022 for Vejle Kommune
Bilag fra studietur til Bordeaux i 2022 for Vejle Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*