Spareseminar til 115.000 kroner afholdt på luksushotel : Borgmester fik eksklusivt værelse med havudsigt

Helsingør Kommunes pressefoto af Benedikte Kiær (K)
Del artiklen her:

Selv om hotellet kun ligger 20 minutters gang fra rådhuset, var det alligevel her at en ifølge eget udsagn særdeles økonomisk hårdt ramt kommunes top, lagde et seminar med 32 deltagere.

Lev Mette

– Det er vigtigt at skabe ro, stabilitet og mest mulig tryghed blandt medarbejderne i denne vanskelige tid, og at der tages hånd om de opsagte medarbejdere.

Sådan lød det ifølge Helsingør Dagblad, da et stort flertal af partierne i byrådet i Helsingør Kommune i midten af september offentliggjorde, at der var indgået et budgetforlig for i første omgang 2023. Vel og mærke på en måde, så der blev skåret afgørende ned på en række ydelser, der normalt omtales som kernevelfærd.

Blandt de områder hvor der de kommende år skæres ned, bliver specialundervisningen både på Helsingør Kommues normale folkeskoler – og den nordsjællandske bys specielle uddannelsesinstitution målrettet elever med specielle behov.

Læs også : Tog manden og 81 gæster med til Bryan Adams-koncert og forgylder embedsmænd – i dag kæmper borgmester for sit politiske liv

Samtidig fremgik det af budgetaftalen, at der ville ske afskedigelser af mange såkaldte varme hænder. Det vil sige medarbejdere der i deres dagligdag, er i direkte kontakt med borgerne – eksempelvis hjemmehjælpere.

Faktura fra Hotel Marienlyst til Helsingør Kommune

 

34 værelser reserveret til byrådsmedlemmer og embedsmænd

En væsentlig del af forberedelsen af årets budgetforlig, fandt sted under et seminar i april i år. Det på Hotel Marienlyst, som ud over kun at ligge omkring 20 minutters gang fra Helsingørs rådhus, også er blandt Danmarks mest kendte hoteller. Det skyldes at fodboldlandsholdet normalt bruger det som sin base, hvilket eksempelvis var tilfældet i perioden op til afrejsen til VM i Qatar.

Læs også : Kage leveret til Helsingør Kommune : Sukkersød aktion for at få 92 årig blind mand på plejehjem startet

Hoteller af denne type er i sagens natur ikke billige, hvilket heller ikke var tilfældet, da en delegation bestående af 32 byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd fra Helsingør Kommune, afholdt sit budgetseminar. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at seminaret i alt endte med at stå skatteyderne i 115.056 kroner, da der også var reserveret værelser til to deltagere som ikke mødte op.

Læs også : Mens blind 92 årig nægtes plejehjemsplads : 14 embedsmænd hos Helsingør Kommune tjener over 1 million kroner om året

Dermed var der luft i budgettet til de mange overnattende gæster, hvilket for Helsingør Kommunes borgmester, den konservative Benedikte Kiær, ville sige i et såkaldt Superior Sea View-værelse.

Samtidig spillede det også ind på de samlede udgifter, at de mange kommunale deltagere under seminaret blev beværtet i hotellets restaurant.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*