Københavnernes regning for fire dages miljømøde : 6.743.746 kroner

Del artiklen her:

Den seneste tid har Københavns Kommune været igennem en lang række sparerunder, hvilket dog ikke var til at se, da det såkaldte C40-møde lagde vejen forbi hovedstaden i oktober.

Københavns Kommune C40

juristkontoret

Tilbage i efteråret var det de tunge økonomiske skyer, der hang over medlemmerne af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Det i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020, hvor det ifølge lokalpolitikerne var nødvendigt at skære dybt på en række områder, der ellers normalt omtales som kernevelfærden. Det vil sige hvor sparekniven stod foran at rammede lokale folkeskoler, ligesom eksempelvis syge og gamle heller ikke gik ram forbi.

Men omtrent samtidig var der tilsyneladende ingen smalle steder, da det handlede om det såkaldte C40-møde, der løb af stablen i oktober måned sidste år. Et møde blandt andet med deltagelse fra en række internationale storbyer, som i dagene mellem den 9. og 12. oktober havde sat hinanden stævne i København, for her at diskutere grøn omstilling.

Læs også : Københavns Kommune på kæmpeindkøb : Bruger 2.591.936 kroner på løbetrøjer til motionsløb – og mere end det dobbelte på mad og drikke

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, blev konferencen langt fra nogen billig oplevelse for de københavnske skatteydere.

Faktura fra Tivoli til Københavns Kommune i forbindelse med C40-mødet i oktober 2019

 

Dyre møbler indkøbt til dyrt konferencested

Således viser de fremsendte opgørelser og bilag fra Københavns Kommune, at mødet i alt løb op i omkring 13 millioner kroner, hvor af kommunen betalte de 6.743.746 kroner, mens de resterende udgifter først og fremmest blev betalt af Realdania. En væsentlig årsag til at det blev så dyr en oplevelse for skatteyderne var, at en lang række af arrangementerne i forbindelse med C40-mødet fandt sted i Tivoli.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Således kunne Tivolis hotel- og kongrescenter efter C40-mødet fremsende en regning, der løb op i 2.491.032 kroner ud af de i alt omkring 5 millioner kroner, som det i alt kostede at anvende det til miljømødet. Her af udgjorde lokalelejen klart den største andel, da den i sig selv stod i lige over 2.8 millioner kroner.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

Samtidig spillede det også ind på regningen til de københavnske skatteydere, at de blandt andet måtte betale for store cateringleverancer, som i flere tilfælde løb op over 200.000 kroner stykket. Ligesom det ifølge arrangørerne også var nødvendigt at investere over 900.000 kroner i møbler og hjælp til indretning, så C40-mødet også på dette punkt kunne forløbe smertefrit.

Fakturaer til Københavns Kommune i forbindelse med C40-mødet i oktober 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*