Korruptionsramt del af Forsvaret forgylder ISS for skandaleramt nedgravning af mink

Del artiklen her:

Selv om nedgravningerne i bedste fald må anses for mangelfulde, kan ISS alligevel trække sig tilbage med millioner af kroner for sin deltagelse.

Er der ét ord der klæber sig til Forsvarets Ejendomsstyrelse hjemmehørende i Hjørring, er det skandale. Det senest efter at der er faldet dom i en korruptionssag med udgangspunkt omkring styrelsen, hvor en ansat hos en leverandør under domsforhandlingen erkendte at have været vidende om, at forsvarets folk fik udført gratis opgaver på hjemadresserne, mod at leverandøren efterfølgende blev tildelt ordrer.

Men korruption er langt fra den eneste skandale, der denne vinter har kløbet sig til Forsvarets Ejendomsstyrelse. Således er det også den nordjyske afdeling af Forsvaret, der er den ansvarlige myndighed for nedgravning af mink i Nørre Felding i Holstebro. En nedgravning der har været så mangelfuld, at mange af dyrene er begyndt at presse sig op mod overfladen, hvilket eksempelvis kan få stor negativ betydning for grundvandet i det nordvestlige Jylland.

Læs også : Rigspolitiet : Vi har svært ved at finde minkordre – på grund af corona

Opgaven blev lagt i hænderne på rengøringsgiganten ISS, som på trods af udfordringerne med at nedgrave minkene, kan se frem til en større millionindtægt. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Aftale indgået mellem Forsvarets Ejendomsstyrelse og ISS omkring nedgravning af døde mink

 

Ejendomsstyrelse kæmpede først mod udlevering af udgifterne til ISS

I første omgang var det dog langt fra oplysninger, som Ejendomsstyrelsen ønskede skulle komme til offentlighedens kendskab. Således nægtede den Hjørring-baserede del af Forsvaret at udlevere det økonomiske indhold af aftalen med ISS, hvilket blev begrundet i koncernens konkurrencehensyn.

Læs også : Minister fanget i løgn : Påstod ikke at kende til specielle coronaregler i Operaen – som hun brød igen og igen sammen med sin spindoktormand

Den fremsendte aftale indgået mellem Forsvarets Ejendomsstyrelse og ISS slår fast, at virksomheden kan se frem til at modtage omkring 5.6 millioner kroner for nedgravningerne ved blandt andet Nørre Felding. Det for et arbejde, som ifølge den indgåede aftale i alt tog en weekend. Både i forhold til øvelsespladsen ved Nørre Felding, men også omkring Flyvestation Karup og den østlige del af Vildmosen, der ligger ved Mariager Fjord.

Læs også : Dødsattesterne der lukkede Danmark : Her er myndighedernes påberåbte beviser for at danskere er døde af corona

Den største udgift til nedgravningerne var i forhold til Nørre Felding, hvor ISS i forbindelse med den indgåede aftale, forventede i sidste ende at ville fakturere Forsvarets Ejendomsstyrelse 3.305.100 kroner. Af dette beløb forventedes de godt 2.7 millioner kroner at gå til selve nedgravningerne af de døde mink, ligesom ISS påregnede at skulle bruge 396 mandetimer fordelt over weekenden den 6. til 8. november 2020 – hvortil kom underleverandørernes mandetimer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*