Kort før store nedskæringer : Kommune bruger 35.625 kroner på kendisjournalist til borgmesterinterview og 92.500 kroner på koncert

Del artiklen her:

Det skulle i dén grad markeres, da Gladsaxe Kommune sidste sommer afholdt den såkaldte Gladsaxedag. For skatteyderne fik nemlig lov til blandt andet at betale for, at kendisser lagde vejen forbi forstadskommunen.

juristkontoret

Da Gladsaxe Kommunes byråd satte hinanden stævne sidste efterår for at finde frem til budgettet for 2020, var det med en alvorlig mine på. Det skyldtes at embedsmændene i den københavnske forstadskommune var blevet sendt på overarbejde for at finde frem til, hvordan Gladsaxes husholdningsøkonomi kunne balancere.

En del af løsningen blev varsling af store nedskæringer indenfor områder, der typisk overtales som kernevelfærd. Det vil eksempelvis sige Gladsaxes børn og ældre, der stod foran så store nedskæringer, at det ligefrem medførte demonstrationer foran rådhuset i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Læs også : Ikoniske malerier og løst program : Gladsaxe bruger millioner på pædagogers italienske studierejser – hvert år

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Glasaxe Kommune, er der dog alligevel luft i det kommunale budget, når det eksempelvis handler om, at borgmester Trine Græse skal interviewes af en kendt journalist.

Det var nemlig tilfældet ved Gladsaxedagen, hvor der også var deltagelse af kendte sangerinder.

Faktura for musikalsk underholdning til Gladsaxedagen 2019

 

Behov for at hyre kendt journalist i stedet for egne fastansatte medarbejdere

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at Gladsaxedagens musikalske indslag var noget, som Anne Dorte & Maria stod for. Også kendt som forsangerne for bandet Tøsedrengene, der hittede tilbage i 70erne og 80erne.

Læs også : Ikoniske malerier og løst program : Gladsaxe bruger millioner på pædagogers italienske studierejser – hvert år

Selv om der er løbet meget vand under broen siden, var der dog alligevel en fornuftig aflønning til duoen. Således lød den samlede regning til Gladsaxe Kommune op i 92.500 kroner, hvoraf de 80.000 kroner gik til duoen selv og den resterende andel til moms og bookingbureauet.

Et andet indslag på Gladsaxedagen var det interview, som borgmester Trine Græse stillede op til.

Læs også : Niagra Falls, Anfield Road og Beatles : Turistoplevelser i kø for Gladsaxe Kommune under dyre udenlandsrejser

Det blev dog ikke udført af eksempelvis en journalist fra kommunens kommunikationsafdeling, men i stedet den tidligere DR-profil Tine Götzsche. Kendisfaktoren afspejlede sig også i de udgifter, som Gladsaxe Kommune havde til at hyre den tidligere tv-vært ind, da det medførte en samlet regning på 35.625 kroner.

Faktura fra bookingbureau for optræden af Tine Götzsche

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*