Lars Hovbakke : Vis mig dine skattepapirer, ellers ……..

Del artiklen her:

Han arbejder til daglig med at dokumentere fortiden. Men når Lars Hovbakke Sørensen bliver mødt af kritiske spørgsmål, truer han med at sætte de akademiske krav til dokumentation ud af spillet.

– Norden-eskspert. Europa-ekspert. Kongehus-ekspert. Politisk kommentator.
Sådan fremstiller historikeren Lars Hovbakke Sørensen sig selv på sin hjemmeside, hvor han også oplister forskningsområder som eksempelvis grønlandsk og rumænsk politik. Samtidig omtaler Hovbakke Sørensen sig fast som ekstern lektor på Københavns Universitet, hvilket synes med til at skabe grunden for ekspertudtalelser indenfor mange forskellige fagområder til en lang række medier.
Journalista.dk har efterprøvet, hvad der præcist ligger i Lars Hovbakke Sørensens tilknytning til Københavns Universitet – og hvilke forskningsområder han faktisk arbejder med for universitet. Basale oplysninger, som har vist sig overraskende svære at få adgang til. Både fordi Københavns Universitet først fremsendte forkerte oplysninger om historikerens aflønning, ligesom Lars Hovbakke Sørensen ikke har ønsket at fremlægge en liste over sine offentliggjorte akademiske artikler indenfor eksempelvis grønlandsk og rumænsk politik.
Simpel research der åbenlyst ikke har bekommet historikeren, som svarede igen med personlige angreb mod denne artikels forfatter. Tilsyneladende i første omgang, fordi Hovbakke Sørensen ikke havde kendskab til en aktindsigt udleveret af hans egen arbejdsgiver. Efterfølgende krævede den kendte historiker, at der skulle ske udlevering af skatteoplysninger og ansættelsesforhold.

Universitetslektor : ”Jeg offentliggør lige præcis, hvad jeg vil”
Det fremgår af en email, som Lars Hovbakke Sørensen sendte til Journalista.dk den 10. april 2015. Her i skriver den eksterne lektor ved Københavns Universitet bl.a. :
– Jeg er også interesseret i at se dine eksamenspapirer, og – i særlig grad er jeg interesseret i, at du sender mig præcise oplysninger om, hvornår du har boet i Spanien. Det ville være bedst at få de præcise oplysninger fra dig selv også”.
Historikeren slog den efterfølgende dag fast, at hvis ikke han fik de oplysninger han krævede. Ja, så ville han skrive, hvad han havde lyst til :
– Jeg kan forstå på de holdninger, som du giver udtryk for i din seneste e-mail, at jeg derfor kan antage, at det er i orden, at jeg så offentliggør lige præcis, hvad jeg vil, om disse forhold.”
På trods af flere opfordringer, har Lars Hovbakke Sørensen endnu ikke fremsendt en liste over sine offentliggjorte akademiske artikler indenfor grønlandsk og rumænsk politik – områder som han ifølge sin hjemmeside ellers forsker indenfor.
Ogørelsen over akademiske udgivelser, som typisk er en indikator for udført forskning på universitetsniveau, fastslår, at hans ph.d.-afdeling fra Aalborg Universitet bar titlen : ”Nordenforestillinger i dansk politik 1945-1968”. Samtidig oplister han også bl.a. bidrag til en fotobog om den nordiske velfærdsmodel, som et eksempel på ”videnskabelige tidsskriftsartikler og bidrag til antologier”.


Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*