De seneste måneder har Hjørring Kommunes i dén grad hængt i den økonomiske bremse, hvilket blandt andet er gået ud over kommunes svageste indbyggere. Alligevel går nordjyderne denne weekend forrest, når det handler om aflønningen af kendisjournalister.
Indtil coronavirusen nåede til Danmark, var et af de helt store debatemner i det politiske landskab den såkaldte udligningsreform. En af de mest markante stemmer i diskussionen om hvilke kommuner der skal betale mere til den fælles kasse end andre, var Hjørrings borgmester Arne Boelt. Ifølge socialdemokraten var fordelingen så ulige, at han truede med ikke at genopstille til næste valg, hvis ikke en række fordelingsnøgler ændres.
Et krav der kom i forlængelse af, at Hjørring Kommune har set sig nødsaget til at hæve skatteprocenten, for ikke at skulle igennem en større sparerunde, end den der allerede har ramt dens indbyggere. Således har kommunen anført af Arne Boelt senest lukket plejehjem, fordi man ikke mente at kunne finde nødvendige nedskæringer andre steder i budgettet.
Læs også : Voldsom lønnedgang : Anders Lund Madsen må nøjes med 100.000 skatteyderkroner for forlænget weekend
Men samtidig med at sparekniven har ramt ældre og svage medborgere i Hjørring Kommune, har dens politiske ledelse tilført sin Folkemøde-kopi, Naturmødet, flere midler. Det har gjort at kommunen er blandt de helt store bidragsydere til mødet, som denne weekend løber af stablen i en noget amputeret udgave.
Op til 100.000 kroner for at sidde og lede møder – bag computeren
Det skyldes corona-virussen der gør, at Naturmødet ikke kan afvikles i en fysisk udgave, men kun kommer til at løbe over computerskærmene fra i dag og frem til og med lørdag. Med så store begrænsninger skulle man måske umiddelbart tro, at den økonomisk udfordrede Hjørring Kommune ville forsøge at aflyse så mange dyrt indgåede aftaler som overhovedet muligt.
Men som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, synes det langt fra at være tilfældet. Eksempelvis ikke i forhold til striben af kendisjournalister, som sidder klar hjemme foran computeren for at lede debatter.
De helt store vindere bliver de tidligere DR-medarbejdere Mette Walsted Vestergaard og Anders Lund Madsen, der senest har gjort sig indenfor realityprogrammer. De sikrer sig 100.000 kroner hver for en weekends hjemmearbejde, mens der er 120.000 kroner til sammen til Zetland-medarbejderne Jakob Moll og Lea Korsgaard.
En ganske fornuftig aflønning for weekendens onlinemøder må der også anses for at være til DR-journalisten Jan Falkentoft, der ligesom naturvejlederen Vicky Knudsen indkasserer 50.000 kroner – mens der er 20.000 kroner til den ph.d.-studerende Tobias Sandfeld.
Var det ikke bedre at spare de penge når landet står i så økonomisk krise
Og ingen kunder u
Socialdemokrater/socialister sætter gerne os alle i gæld!
Som fattige, er vi lettere at kontrollerer.
P.
Kort kommentar. Godt der snart er valg, så er det forhåbentlig begrænset hvad hr. Arne Boelt kan nå at spendere yderligere af skatteborgernes penge. Gad vide om han selv Ville bidrage/betale af egen lomme. Måske drikkepenge som på en mega dyr tur til USA han også har arrangeret i kommunens regi.
Syntes virkelig det er tankevækkende og at det bør få vælgerne til at overveje krydsets placering ved næstkommende valg.