Luksushoteller og privat resort: Dan Jørgensen brændte 300.000 kroner af på Afrika-rejse

Pressefoto af Dan Jørgensen (S)
Del artiklen her:

Skatteyderne måtte i dén grad holde for, da udviklingsminister Dan Jørgensen denne vinter, lagde vejen forbi Afrika. Det blandt andet for at fortælle indbyggerne i Uganda, at Danmark ikke ville trække sin ulandsbistand – uanset vedtagelsen af en ekstrem lov mod homoseksualitet.

– 655 millioner danske skattekroner.

Så stor lød lovgivningen fra Dan Jørgensen på, da han denne vinter lagde vejen forbi Uganda. Et løfte socialdemokraten afgav i forbindelse med et møde, som han holdt sammen med den ugandiske præsident Yoweri Museveni, der har siddet uafbrudt på magten i det afrikanske land siden 1986.

En stærkt enevældig statsleder, der blandt andet på det seneste har blæst til kamp mod homoseksuelle og deres rettigheder.

Men det var dog ikke det på forhånd udtalte forsøg på at ændre afrikanernes syn på dette område, der var det eneste punkt på Dan Jørgensens eksotiske rejse.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*