Direktør for kommunalt selskab forgyldes: Scorer 1.4 millioner kroner – hvis han selv siger op

KLAR Forsynings pressefoto af Jan Østerskov
Del artiklen her:

Samtidig med at selskabets nyeste direktør har sikret sig en årsløn på 1.6 millioner kroner efter selv at have siddet i ansættelsesudvalget der ansatte ham, har også en anden af Envafors/NK Forsynings topfolk sikret sig en guldrandet ansættelse.

Mandag var første arbejdsdag som direktør for Envafors/NK Forsyning for Anders Gjesing, hvilket sker efter et særdeles iøjnefaldende forløb.

Således har Journalista.dk har kunnet afdække, at han ikke kun i sin egenskab af nu tidligere bestyrelsesformand for det kommunale selskab ejet ligeligt mellem Slagelse Kommune og Næstved Kommune, hvor han ved seneste kommunalvalg opnåede nyvalg for Socialdemokratiet, var medlem af ansættelsesudvalget og kontaktperson for andre ansøgere til stillingen til en årsløn på 1.6 millioner kroner. Men også selv var med til at indgå aftalen med det kontroversielle headhunterfirma Genitor, som efterfølgende indstillede ham til jobbetog hvis udpegede headhunter han kendte på forhånd.

Nu kan vi så afslører, at Anders Gjesing langt fra er den eneste hos det kommunale forsyningsselskab Envafors/NK Forsyning, der blandt andet står for at levere vand og elektricitet til indbyggerne i ejerkommunerne, der har særdeles markante ansættelsesforhold.

Det drejer sig eksempelvis også om Jan Østerskov, der både er direktør for SK Forsynings-koncernen og seniorkonsulent hos Envafors. Han har efter Journalista.dks oplysninger sikret sig en fratrædelsesgodtgørelse på mindst 1.4 millioner kroner.

Vel og mærke et gyldent håndtryk der kommer til udbetaling, uanset om det er ham selv der siger op – eller hvis han skulle blive fyret.

På Journalista.dk har vi spurgt såvel Envafors/NK Forsynings direktør Peter Hougaard som Jan Østerskov selv, hvad årsagen er til den iøjnefaldende fratrædelsesgodtgørelse.

Men ingen af parterne er vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om Envafors/NK Forsyning

Direktør for kommunalt selskab forhandlede løn med sig selv: Krævede kun 1.6 millioner kroner om året

Kommunalbestyrelsesmedlem scorede job til 1.8 millioner – via headhunter han kendte på forhånd

Byrådsmedlem hyrede headhuntere: Anbefalede ham til job til 1.8 millioner kroner – som han fik

Byrådsmedlem kontaktperson til job til 1.8 millioner kroner – som han selv scorede

Kommunal virksomhed skjuler hvordan byrådsmedlem blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Det kan sgu da ikke passe at man kan SVINDLE sådan med offentlige midler. Vores allesammens skattepenge! Hvad de gør i “det private” kan vi nok ikke blande os i?, Men så må de flytte derover. Er der da ingen “offenlige chefer, der kan styre denne VANVITTIGE udgift? Så burde de fyres hele bundtet. Alle andre skal holde igen, men ikke sådan nogle platrøve!!!

  2. Jamen elwin dog.

    Den danske embedsmandsstand M/K anno 2024 er nutidens hvide svaner i skarp modsætning til den sorte svane som TV2 p.t. viser i tv om ulovlig kriminalitet.

    Du bør derfor ikke glemme, hvad kriminalassistent – Viggo Jensen – fra Olsen-banden ofte fortalte kriminalbetjent Holm:
    “Der er ulovlig kriminalitet, og så er der lovlig kriminalitet.”

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*