Direktør for kommunalt selskab forhandlede løn med sig selv: Krævede kun 1.6 millioner kroner om året

Næstved Kommunes pressefoto af socialdemokraten Anders Gjesing
Del artiklen her:

Når Anders Gjesing mandag starter som ny direktør for det kommunale forsyningsselskab Envafors/NK Forsyning, kan han se tilbage på et forløb hvor han selv sad i ansættelsesudvalget – og hvor han må tage til takke med en årsløn omkring 1.6 millioner kroner.

Kontaktperson på stillingenog selv medlem af ansættelsesudvalget. Samtidig hjulpet godt på vej af kontroversielle headhuntere, som han selv var med til at hyre og kendte på forhånd.

Det har været tilfældet for Anders Gjesings nyansættelse som direktør for Envafors/NK Forsyning – et kommunalt forsyningsselskab ejet ligeligt mellem Slagelse Kommune og Næstved Kommune. Sidstnævntes byråd blev Anders Gjesing nyvalgt til ved det seneste kommunalvalg for Socialdemokratiet, hvorefter han blev indsat som politisk udpeget bestyrelsesformand for Envafors/NK Forsyning.

Et firma som blandt andet har til opgave at levere vand og elektricitet til kommunernes indbyggere.

I begyndelsen af maj blev det offentliggjort, at Anders Gjesing uanset at han aldrig tidligere som medarbejder havde haft ledelsesansvar for en virksomhed af denne type, var blevet ansat som direktør for Envafors/NK Forsyning.

Men hvad der præcist er der er foregået, er langt fra noget, som Envafors/NK Forsyning har haft lyst til, at offentligheden skulle have fuld adgang til oplysninger om. Således har selskabet via sin direktør Peter Hougaard flere gange set stort på de regler, der gælder efter Offentlighedsloven.

På baggrund af dokumenter Journalista.dk alligevel har fået adgang til, står det dog klart, at Anders Gjesing reelt kan siges at have deltaget på begge sider af forhandlingsbordet, da hans løn som direktør for Envafors/NK Forsyning skulle aftales.

En løn der blev fastlagt til 1.350.000 kroner om året plus pension, eller hvad der svarer til at skatteyderne i Slagelse Kommune og Næstved Kommune for fremtiden årligt pålægges at betale ham omkring 1.6 millioner kroner.

Af dokumenterne Journalista.dk har fået adgang til fremgår, at Anders Gjesing valgte at gå 100.000 kroner ned i bruttoløn i forhold til, hvad der var det oprindelige udgangspunkt.

 

Andre artikler om Anders Gjesing

Byrådsmedlem sletter alle spor for hvordan han blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Kommunalbestyrelsesmedlem scorede job til 1.8 millioner – via headhunter han kendte på forhånd

Byrådsmedlem hyrede headhuntere: Anbefalede ham til job til 1.8 millioner kroner – som han fik

Byrådsmedlem kontaktperson til job til 1.8 millioner kroner – som han selv scorede

Kommunal virksomhed skjuler hvordan byrådsmedlem blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*