Byrådsmedlem sletter alle spor for hvordan han blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Næstved Kommunes pressefoto af socialdemokraten Anders Gjesing
Del artiklen her:

Her til aften skal byrådet i Næstved Kommune diskutere ansættelsen af Anders Gjesing som direktør for det kommunalt ejede Envafors. Det sker efter at det ikke kun er socialdemokratens kommende arbejdsgiver, der er gået særdeles langt for at mørkelægge forløbet – det er lokalpolitikeren også selv.

– Et utraditionelt valg.

Sådan kaldte Envafors det selv i en pressemeddelelse, der blev udsendt i begyndelsen af denne måned – og ukritisk og nærmest ordret refereret hos lokale medier, som det kommunalt ejede såkaldte forsyningsselskab tidligere har brugt annoncekroner på.

Det i forbindelse med, at det socialdemokratiske byrådsmedlem i Næstved Kommune, Anders Gjesing, blev udpeget til direktørposten – efter at han siden seneste kommunalvalg, har været dets politisk udpegede bestyrelsesformand.

En ansættelse som Journalista.dk de seneste uger har kunnet afsløre en række iøjnefaldende forhold omkring.

Eksempelvis at det var Anders Gjesing selv, der var kontaktperson på stillingen, da den blev slået op. Derfor var det også ham, som potentielle ansøgere skulle kontakte, hvis de havde spørgsmål til jobbet, der årligt medfører en indtægt på omkring 1.8 millioner kroner. Samtidig har vi også kunnet afsløre, at Anders Gjesing ikke kun var med til at hyre de kontroversielle headhuntere fra Genitor, som anbefalede ham til stillingen. Men også at han for omkring et halvt år siden, havde gjort brug af Genitors partner Henning Meldgaard Nielsen, da der skete besættelse af et direktørjob i Næstved Havn, hvor Anders Gjesing er politisk udpeget bestyrelsesmedlem. Henning Meldgaard Nielsen var headhunteren, som Genitor satte i spidsen for ansættelsen af en ny direktør for Envafors.

Ligesom det må anses for særdeles markant, at Envafors i flere tilfælde har set stort på lovgivningen, for at mørkelægge en række væsentlige forhold omkring ansættelsen af Anders Gjesing.

Nu kan vi så afslører, at Anders Gjesing ligesom Genitor har haft gang i det store viskelæder, for at undgå at offentligheden skal kunne finde frem til jobopslaget, der blev brugt i forbindelse med hans ansættelse som direktør for Envafors og dermed også dets underliggende selskaber som fx NK Forsyning.

Hvilket samtidig må anses for interessant, da det må anses for særdeles tvivlsomt, om Anders Gjesing har levet op til en række af de forudsætninger, der typisk stilles til en direktør for et kommunalt forsyningsselskab. Specielt fordi at han aldrig tidligere, har haft sin dagelige gang i en virksomhed af denne type – og ifølge hans offentligt tilgængelige CV, har en særdeles overskuelig erfaring med at lede andre ansatte.

Forsøget på at skjule forløbet kan eksempelvis ses ved, at Anders Gjesing har slettet et opslag på LinkedIN, hvor han tidligere havde fortalt om såvel stillingen som dens indhold.

Heller ikke på Genitors hjemmeside, synes der at være noget at finde om direktørstillingen for Envafors. Det på trods af, at det eksempelvis er forholdsvist simpelt at finde frem til det jobopslag, som firmaet brugte ved ansættelsen af en direktør for Næstved Havn.

På Journalista.dk har vi stillet en række spørgsmål til såvel Anders Gjesing som Henning Meldgaard Nielsen om forløbet, der førte til ansættelsen af lokalpolitikeren i selskabet, hvor han i forvejen var bestyrelsesformand.

Men ingen af dem er vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om Anders Gjesing og Genitor

Kommunalbestyrelsesmedlem scorede job til 1.8 millioner – via headhunter han kendte på forhånd

Byrådsmedlem hyrede headhuntere: Anbefalede ham til job til 1.8 millioner kroner – som han fik

Byrådsmedlem kontaktperson til job til 1.8 millioner kroner – som han selv scorede

Kommunal virksomhed skjuler hvordan byrådsmedlem blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Kommunalt selskab ansætter sin formand som direktør: Til 1.8 millioner kroner om året

Fiaskoramte og kontroversielle headhuntere scorer kæmpeordrer – uden andre kan byde ind

Kontroversielle headhuntere hævede pludselig prisen voldsomt ved fiaskoramt ansættelse – kommune betalte uden at blinke med øjnene

Headhuntere scorer kvart million på ansættelsen af stadsarkitekt – der holdt et par måneder

Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Podcast : Borgmesterens gode ven med til at ansætte ham i direktørjob

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*