Byrådsmedlem hyrede headhuntere: Anbefalede ham til job til 1.8 millioner kroner – som han fik

Næstved Kommunes pressefoto af socialdemokraten Anders Gjesing
Del artiklen her:

De valgte headhuntere fra firmaet Genitor er tidligere blevet afsløret i, at en af deres medarbejdere medvirkede, da hans gode ven uden forudgående brancheerfaring, sikrede sig et millionjob.

– Med Anders får vi en virkelig kompetent direktør med stærke kompetencer på en række af de områder, hvor vi som forsyningsvirksomhed bliver mødt med stadig højere krav fra vores omverden.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Lars Erik Clausen, næstformand for Envafors, tidligere på måneden udsendte i forbindelse med, at Anders Gjesing var blevet udpeget som direktør for det kommunale sjællandske forsyningsselskab.

Et selskab ejet i forening af Næstved Kommune og Slagelse Kommune, hvis opgave eksempelvis er at levere spildevand, vand og varme til kommunernes indbyggere.

Stillingen Anders Gjesing er blevet udpeget til, har en årlig indtægt på omkring 1.8 millioner kroner. Samtidig må det anses for særdeles iøjnefaldende, at Anders Gjesing blev ansat som direktør på trods af, at han aldrig tidligere som medarbejder har været beskæftiget i virksomheder af samme type som dén, han fra den 1. juni skal stå i spidsen for som daglig leder. Hans eneste erfaring indenfor området stammer fra, at han efter det seneste kommunalvalg blev indsat som bestyrelsesformand, da han sikrede sig nyvalg til kommunalbestyrelsen i Næstved Kommune for Socialdemokratiet.

Som en del af ansættelsesproceduren forud for udpegelsen af Anders Gjesing, havde Envafors valgt at tilknytte headhunterfirmaet Genitor. En aftale af denne type kan alene være indgået af bestyrelsen for Envafors, som Anders Gjesing var formand for da aftalen blev indgået.

Parløbet mellem Anders Gjesing og Genitor kan også ses i forhold til, at både den nyansatte direktør og en partner hos Genitor var kontaktpersonerne, potentielle ansøgere skulle kontakte med spørgsmål til stillingen.

Samtidig fremgår det af pressemeddelelsen udsendt af Envafors tidligere på måneden, at Genitor sammen med bestyrelsen Anders Gjesing var formand for, anså ham for at være den bedste kandidat til den attraktive stilling :

– Men gennem rekrutteringsprocessen, hvor et eksternt rekrutteringsfirma har bistået med processen, tests og evalueringen af kandidaterne, er både ansættelsesudvalget og bestyrelsen blevet bestyrket i, at Anders var dén i det stærke kandidatfelt, der bedst levede op til den kompetenceprofil, som vi efterspurgte til stillingen.

På Journalista.dk har vi spurgt både Anders Gjesing og Genitors partner på opgaven, Henning Meldgaard Nielsen, hvordan det overhovedet var muligt, at ansøgeren Anders Gjesing kunne være kontaktperson for interesserede til stillingen, han blev ansat i. Ligesom vi også har spurgt begge parter, hvordan det overhovedet har kunnet undgås at medføre åbenlys habilitetsproblemer for dem begge, når Anders Gjesing har været med til at indgå aftalen med Genitor – som bagefter anbefaler lokalpolitikeren til stillingen, han har bedt firmaet om at finde frem til egnede kandidater til.

Samtidig må det anses for iøjnefaldende, at Envafors/NK Forsyning er gået særdeles langt i bestræbelserne på at undgå offentlighed om, hvordan væsentlige dele af ansættelsesforløbet er foregået.

Lige som det også må anses for særdeles markant, at Genitor igennem de seneste år, har stået bag flere fiaskofyldte ansættelser. Det skete eksempelvis da det var headhunterfirmaet, som blev hyret til at finde en stadsarkitekt til Aalborg Kommune – der kun holdt i få måneder. En ansættelsesperiode meget lig den, som Annemarie Schou Zacho-Broe havde som direktør for Region Sjælland – hvor Genitor også agerede headhuntere.

Måske mest markant har var forløbet dog omkring den nu tidligere Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen, da socialdemokraten blev ansat som direktør for den nordjyske uddannelsesinstitution UCN. Her deltog Christian Roslev som headhunter på opgaven for Genitor, uanset at han var en af Thomas Kastrup-Larsens gode venner – og i årevis havde arbejdet under politikeren, efter at han ansatte den senere headhunter som kommunaldirektør.

Stillingen Thomas Kastrup-Larsen blev ansat i, har sikret ham en årsløn på omkring 1.3 millioner kroner. Det uden at ekspolitikeren havde anden nævneværdig erfaring fra uddannelsesverdenen, end da han selv var en del af den som studerende.

 

Andre artikler om ansættelsen af Anders Gjesing og Genitor

Byrådsmedlem kontaktperson til job til 1.8 millioner kroner – som han selv scorede

Kommunal virksomhed skjuler hvordan byrådsmedlem blev ansat i job til 1.8 millioner kroner

Kommunalt selskab ansætter sin formand som direktør: Til 1.8 millioner kroner om året

Fiaskoramte og kontroversielle headhuntere scorer kæmpeordrer – uden andre kan byde ind

Kontroversielle headhuntere hævede pludselig prisen voldsomt ved fiaskoramt ansættelse – kommune betalte uden at blinke med øjnene

Headhuntere scorer kvart million på ansættelsen af stadsarkitekt – der holdt et par måneder

Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*