Statsfinansieret multikulturelt mediehus tæt på konkurs: Indkaldt til møde i skifteretten

Foto : Kasper Junge Rørbye Wester
Del artiklen her:

Dagene ser ud til at være talte for det skandaleramte mediehus Aarhus Global Media, efter at det dette forår, både mistede sendetilladelser og indtægtsgrundlag i form af årlige millionindsprøjtninger fra skatteyderne.

Ingen lønudbetalinger siden påske.

Det er situationen for medarbejderne på Aarhus Global Media, hvilket er sket i forlængelse af, at de mange foreninger knyttet til det multikulturelle mediehus, omkring dette tidspunkt fik fjernet sine sendetilladelser og dermed også det medfølgende årlige milliontilskud fra skatteyderne.

Det skete efter at Radio- og TV-nævnet nåede frem til, at der var så store problemer med driften af organisationen, så det var nødvendigt at gribe ind.

En konklusion det tog Radio- og TV-nævnet over 3 år, fra Journalista.dk første gang begyndte at skrive om den meget specielle struktur og de påfaldende hændelser, der har gjaldt hos mediehuset, som blandt andet har været kendt for at levere programmer henvendt mod indvandrere i og omkring Gjellerup i Aarhus.

Det blandt andet efter at vi kunne afsløre, at der blev underskrevet officielle dokumenter til Slots- og Kulturstyrelsen på vegne af en afdød – og opdigtede navne blev brugt til at opnå sendetilladelser.

Efter at have været i luften i årtier både i form af radio og tv, er der nu lukket ned for Aarhus Global Medias udsendelser. Også i juridisk forstand, ser enden nu ud til at være nær.

Således er er sket indkaldelse til et møde i skifteretten i Aarhus den 6. juni klokken 11, hvor der skal tages stilling til en konkursbegæring rettet mod stationen ledet af Rui Monteiro.

Grundet de manglende lønudbetalinger må det alene anses for at være en formalitet, inden at der bliver afsagt konkursbegæring over Aarhus Global Media.

 

Andre artikler om Aarhus Global Media

Kaos på multikulturel radio- og tv-station: Udbetaler ikke løn – og påstår at være gået konkurs

Reaktionstid på 3½ år : Multikulturelle radio- og tv-stationer frataget millionstøtte og sendetilladelser

Multikulturel tv- og radiostation gjorde brug af falsk identitet – men beholder alligevel kæmpe statstilskud

Næsten ingen medlemmer, brug af afdøds identitet og samme fejl i ansøgninger : Far og hjemmeboende datters multikulturettelle tv- og radio-stationer scorer alligevel millioner i statstilskud

Radio- og TV-Nævnet : Vi undersøger hvordan vi kunne skrive frem og tilbage med afdøde

Multikulturelle radio- og tv-stationer politianmeldt – efter at have udgivet sig for at være død mand

Erfaren tv-mand opdagede falske navne i ansøgninger om sendetilladelser og milliontilskud : Radio- og TV-Nævnet må inddrage licenserne – men nævnet nægter

Opdigtede og døde personer tildelt sendetilladelser og millioner i statstilskud : Radiostationer slap alligevel med advarsel

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*