Kaos på multikulturel radio- og tv-station: Udbetaler ikke løn – og påstår at være gået konkurs

Foto : Kasper Junge Rørbye Wester
Del artiklen her:

Problemerne er opstået efter, at stationerne i afgørende grad ledet af Rui Monteiro i april fik inddraget sendetilladelserne – og dermed også måtte vinke farvel til årlige milliontilskud fra skatteyderne.

Det hører i dén grad til sjældenhederne, at radio- og tv-stationer får inddraget deres sendetilladelser. Men det skete i april i år for en række foreninger, der er knyttet til Aarhus Global Media. Det efter at Radio- og TV-nævnet i en markant afgørelse slog fast, at de på en række punkter, fremstod som værende reelt ikke-eksisterende – og at der samtidig skulle være afgivet urigtige oplysninger overfor nævnet.

Afgørelsen kommer efter, at Journalita.dk blandt andet tidligere har kunnet afsløre, at den reelle leder af Aarhus Global Media og formand og bestyrelsesmedlem i en række af de tilknyttede foreninger, Rui Monteiro, sommeren 2019 underskrev sig som Svend-Åge Ekberg. Det i forbindelse med at Ekberg, der var formand for en af de mange foreninger, skulle svare Radio- og TV-Nævnet. Problemet var dog, at Svend-Åge Ekberg var afgået ved døden flere måneder inden. På samme måde som vi også tidligere har kunnet afsløre, at Rui Monteiro ved opnåelse af en sendetilladelse, har gjort brug af et opdigtet navn.

Nu kan vi så afslører, at Aarhus Global Media via dets forskellige foreninger, er stoppet med at udbetale løn.

Sidste gang medarbejderne på Aarhus Global Media blev betalt, var kort før påske. Der skete det via et lån, som kom fra en anden konto med forbindelse til Aarhus Global Media end den, som medarbejderne normalt er blevet betalt fra.

Informationer vi er blevet bekendt med efter at have fået adgang til flere interne dokumenter, der blandt andet også fastslår, at medarbejderne blev opsagt grundet konkurs – men at opsigelsen alligevel skete efter Funktionærlovens regler.

Ifølge dokumenterne vi har fået adgang til på Journalista.dk, er det Rui Monteiro selv, som har indgivet konkursbegæringen mod Aarhus Global Media. I samme forbindelse skulle han have opgjort sit eget krav til 56.000 kroner, hvilket dækker over manglende lønudbetalinger for april og maj i år.

Efter Journalista.dks oplysninger har Rui Monteiro de seneste uger gentagne gange forsøgt at få ansatte til at indgive konkursbegæringer, for at undgå et større økonomisk krav fra det offentlige, hvis det var Aarhus Global Media selv, som gjorde det. Hvilket skete efter, at Rui Monteiro ifølge Journalista.dks oplysninger, først skulle have oplyst sine medarbejdere, at konkursbegæringen var indsendt til Skifteretten i Aarhus. Først efter at det stod klart at en konkurs ikke var registreret, begyndte flere af medarbejderne hos Aarhus Global Media at rykke Rui Monteiro, for at begæringen ville blive indleveret. Efterfølgende har han fremsendt screenshots til flere af sine medarbejdere, der skulle dokumentere, at retsafgiften på 1.500 kroner for konkursen er blevet betalt.

Men om der overhovedet er indgivet en eller flere konkursbegæringer mod Aarhus Global Media, må dog anses for at være et særdeles åbent spørgsmål. Efter Journalista.dks oplysninger har medarbejdere fra Aarhus Global Media løbende kontaktet Skifteretten i Aarhus, for at få oplyst om konkursbegæringer er indgivet.

På Journalista.dk har vi her til morgen været i kontakt med Skifteretten i Aarhus, som alene har kunnet oplyse, at man er i gang med at gennemgå netop indkomne papirer i relation til Aarhus Global Media. Omvendt står Aarhus Global Media stadig opført som værende aktiv, når man slår op i CVR-registret.

På Journalista.dk har vi været i telefonisk kontakt med Rui Monteiro, som oplyser at han skulle have indgivet konkursbegæringen mod Aarhus Global Media for flere dage siden.

Ifølge Rui Monteiro skal grunden til at konkursen ikke er registreret endnu, skyldes den interne sagsbehandling hos Skifteretten i Aarhus.

 

Andre artikler om Aarhus Global Media

Reaktionstid på 3½ år : Multikulturelle radio- og tv-stationer frataget millionstøtte og sendetilladelser

Multikulturel tv- og radiostation gjorde brug af falsk identitet – men beholder alligevel kæmpe statstilskud

Radio- og TV-Nævnet : Vi undersøger hvordan vi kunne skrive frem og tilbage med afdøde

Multikulturelle radio- og tv-stationer politianmeldt – efter at have udgivet sig for at være død mand

Erfaren tv-mand opdagede falske navne i ansøgninger om sendetilladelser og milliontilskud : Radio- og TV-Nævnet må inddrage licenserne – men nævnet nægter

Opdigtede og døde personer tildelt sendetilladelser og millioner i statstilskud : Radiostationer slap alligevel med advarsel

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*