Multikulturel tv- og radiostation gjorde brug af falsk identitet – men beholder alligevel kæmpe statstilskud

Foto : Kasper Junge Rørbye Wester
Del artiklen her:

For Radio- og TV-Nævnet gør det tilsyneladende ikke den store forskel i forhold til udbetalingen af store offentlige tilskud, at der gøres brug af falske identiteter.

Driften af såkaldte ikke-kommercielle radio- og tv-foreninger lyder måske ikke umiddelbart som noget, der er store penge i. En formodning der kan skyldes, at lokale radio- og tv-stationer traditionelt har været nogle, som er blevet drevet af frivillige ildsjæle.

Men sådan er det langt fra længere fra en stor del af de lokale radio- og tv-stationer, der findes landet over. Det skyldes at en lille håndfuld har været i stand til at opbygge en lang række erklærede frivillige foreninger, med direkte forbindelse til en egentlig virksomhed.

Det drejer sig blandt andet om Aarhus Global Media, som huser en lang række forskellige radio- og tv-stationer, hvor det ikke kun er adressen, der går igen. Det samme gør personkredsen, som føres an af Rui Monteiro.

Læs også : Multikulturelle radio- og tv-stationer politianmeldt – efter at have udgivet sig for at være død mand

Ud over at være formand og bestyrelsesmedlem i en række af foreningerne bag de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer, omtaler han sig på sin LinkedIN-profil også som direktør, CEO, for Aarhus Global Media.

Del af oversigt over tilskudsudbetalinger fra Slots- og Kulturstyrelsen i 2021 til ikke-kommercielle radio- og tv-stationer

 

Brug af falsk identitet uden reel betydning for fastholdelse af statstilskud

En af de mange foreninger knyttet til Aarhus Global Media er Aarhus Lokalradio og TV, som Journalista.dk sidste år i samarbejde med Indblik.net kunne dokumenterer, havde gjort brug gjort af en afdøds identitet. Det i forbindelse med en kontakt til Slots- og Kulturstyrelsen, der varetager en lang række sekretariatsfunktioner for Radio- og TV-Nævnet – og således eksempelvis står for udbetalingerne af statstilskud til de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer.

Læs også : Multikulturel tv- og radio-station udgav sig for at være død mand overfor Radio- og TV-Nævnet – uden at det greb ind overfor milliontilskud og sendetilladelse

I forbindelse med dækningen i samarbejde med Indblik.net, erkendte Rui Monteiro at det var ham, der overfor Slots- og Kulturstyrelsen havde udgivet sig for at være Jouko Kukkamäki. En skriftlig korrespondance der skete i forlængelse af, at Aarhus Global Media forsøgte at fastholde sit årlige statstilskud på omkring 800.000 kroner. Det finskklingende navn var et synonym for Svend-Åge Ekberg, der tidligere havde været ansat hos Aarhus Global Media – og ved Rui Monteiros brug af hans navn, stod opført som formand for Aarhus Lokalradio og TV. Det selv om, at Svend-Åge Ekberg var afgået ved døden, da det officielt var ham, der skrev til Slots- og Kulturstyrelsen.

Læs også : Radio- og TV-Nævnet : Vi undersøger hvordan vi kunne skrive frem og tilbage med afdøde

Men på trods af brugen af en afdøds identitet, som alene koster en bøde på omkring 60.000 kroner ifølge en netop offentliggjort afgørelse fra Radio- og TV-Nævnet, er det dog ikke noget, der har haft nogle økonomiske konsekvenser for Aarhus Lokalradio og TV. Således oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en email til Journalista.dk, at stationen har beholdt sit årlige driftstilskud på 783.243 kroner.

Et tilskud der må anses for at være afgørende for driften af Aarhus Lokalradio og TV, da stationen overfor Slots- og Kulturstyrelsen kun opgiver at have meget få indtægter ud over de statslige midler.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*