Radio- og TV-Nævnet : Vi undersøger hvordan vi kunne skrive frem og tilbage med afdøde

Del artiklen her:

Tilsyneladende er det nødvendigt med omfattende undersøgelser for Radio- og TV-Nævnet i forhold til at finde ud af, hvorfor det accepterede enslydende emails afsendt med få minutters mellemrum fra to påståede forskellige personer – hvoraf den ene var afgået ved døden.

juristkontoret

Op til omkring årtusindskiftet byggede lokale radio- og tv-stationer i meget høj grad på frivillige foreninger, som udsendte programmer produceret af glade amatører til nærområdet. Men sådan er det langt fra længere, da en meget stor del af de lokale radio- og tv-stationer der er tilbage i Danmark, synes at være udsprunget af kommercielle radiostationer, som på den måde sikrer sig ekstra millionindtægter på skatteydernes regning. Det drejer sig først og fremmest om ejerkredsen omkring Radio Loud, som anført af hovedaktionæren Radio Diablo har bygget en lang række stationer op i det sydfynske. Det på en måde, så stationerne helt åbenlyst sender en lang række af de samme programmer, men alligevel opnår statstilskud, hver gang de udsendes på forskellige stationer.

Læs også : Multikulturel tv- og radio-station udgav sig for at være død mand overfor Radio- og TV-Nævnet – uden at det greb ind overfor milliontilskud og sendetilladelse

En anden virksomhed der i dén grad kan siges at have sat brugen af erklærede frivillige foreninger i system for at sikre sig milliontilskud fra staten er Aarhus Global Media, der udspringer omkring Rui Monteiro og hans datter Franciska Monteiro. De står sammen med medarbejdere hos Aarhus Global Media, hvor Rui Monteiro har rang af direktør, i spidsen for så mange frivillige foreninger, at de årligt sikrer sig millionindtægter fra statskassen.

Men i modsætning til personkredsen i og omkring Radio Loud, som i denne forbindelse også tæller Klink Hansen-brødrene og Morten Krarup Nielsen, har de mange foreninger med udgangspunkt i og omkring Aarhus Global Media ikke kun gjort brug af opdigtede navne, men også afdødes identiteter i bestræbelserne på at fastholde millionindtægterne.

 

Radio- og TV-Nævnet : Vi kigger nærmere på kontakten til den afdøde

Afsløringer som Journalista.dk i samarbejde med Indblik.net har stået bag, og som har fået et politisk efterspil, efter at Dansk Folkepartis næstformand og medieordfører, Morten Messerschmidt, har stillet et såkaldt §20-spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen. Det for at få afklaret, hvordan det hele taget kunne lade sig gøre, at de aarhusianske foreninger kunne gøre brug af opdigtede navne og anvende afdødes identiteter uden at det fik konsekvenser. Det via en email, som blev afsendt blot 6 minutter efter, at Rui Monteiro havde afsendt en næsten enslydende mail i eget navn – vel og mærke til den samme medarbejder hos Radio- og TV-Nævnet.

Læs også : Multikulturelle radio- og tv-stationer politianmeldt – efter at have udgivet sig for at være død mand

I første omgang har Joy Mogensen videresendt Morten Messerschmidts spørgsmål til Radio- og TV-Nævnet, hvorfra det dog lyder, at det er nødvendigt med en større arbejdsindsats, for at få fastslået, hvad der er passeret. Således skriver Radio- og TV-Nævnet til Joy Mogensen i forbindelse med §20-spørgsmålet blandt andet :

– Radio- og tv-nævnet har i september bemærket en omtale af sagen i et netmedie, hvor der er fremkommet oplysninger knyttet til sagen, som nævnet nu vil undersøge nærmere.

Hvornår man fra Radio- og TV-Nævnets side har afsluttet sin undersøgelse, oplyser det dog ikke overfor kulturministeren.

Læs også : Erfaren tv-mand opdagede falske navne i ansøgninger om sendetilladelser og milliontilskud : Radio- og TV-Nævnet må inddrage licenserne – men nævnet nægter

Samtidig verserer der en politisag mod Rui Monteiro, efter at der er indgivet en politianmeldelse på ham ved Østjyllands Politi. En anmeldelse der kom i forlængelse af, at han overfor Indblik.net erkendte, at han ikke kun havde gjort af en falsk identitet, som tilhørte en af hans tidligere medarbejdere. Men også at direktøren for Aarhus Global Media var klar over, at han udgav sig for at være den tidligere medarbejder, efter at denne var afgået ved døden.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*