Driver radio fra jordbærplantage og har studie i mobilmast : Loud-brødre scorer 500.000 kroner om året i tilskud til natradioer uden programplaner

Del artiklen her:

Blandt medejerne af Radio Loud tegner der sig et mønster, når det handler om at hente store offentlige tilskud hjem på radio- og tv-stationer, som i en række henseender må anses for at være iøjnefaldende.

juristkontoret

Over en million kroner om året i offentligt tilskud til sydfynske radio- og tv-stationer, hvor det ikke kun er personerne, der går igen fra en kommerciel radiostation – men også stedet, da det er herfra en meget stor del af udsendelserne produceres.

Det er den korte udgave af den afdækning, som Journalista.dk i samarbejde med Indblik.net kunne offentliggøre i slutningen af april. En dækning der blandt andet viste, at det var de samme personer der gik igen og igen i en række foreninger, som opnår store offentlige tilskud til at producere såkaldt ikke-kommerciel radio og tv. Således er bestyrelsesformanden for Radio Loud, Martin Brandt Larsen, formand for flere af de foreninger, der henter store offentlige tilskud til sin drift. Vel og mærke foreninger, som har et åbenlyst samarbejde med den reklamefinansierede station, Svendborg-baserede Radio Diablo, hvor Martin Brandt Larsen er både medejer og direktør. Samarbejdet består eksempelvis i, at en række nyhedsindslag tidligere bragt på Radio Diablo også finder vej til de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer Radio Faaborg-Midtfyn, Radio Svendborg, Ærø Lokalradio og Sydfyn TV.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Samtidig har Sydfyn TV og Ærø Lokalradio deres redaktionelle base hos Radio Diablo i en bygning, hvor også nyhedsafdelingen for den statsfinansierede Radio Loud har lejet sig ind – hos en anden af Radio Diablos medejere.
Via selskabet Kulturradio Danmark A/S sidder Radio Diablo på 50 procent af aktierne i Radio Loud, som årlig modtager omkring 65 millioner kroner i statstilskud. Det selv om den nystartede public-service-station i en undersøgelse havde så få lyttere, at det ikke kunne måles.

Bestyrelsesmedlemmerne i foreningerne bag radioerne Radio Bob, Radio Sønderjylland, Radio Varde og Radio Haderslev

 

Henter 133.000 kroner om året per station i statstilskud til blandt andet gamle udsendelser

Blandt de andre medejere af Kulturradio Danmark A/S er Klinkby Holding ApS, der indehaves ligeligt af brødrene Ole Klinkby Hansen og Søren Klinkby Hansen. Et brødrepar som via deres firma står bag flere kommercielle og dermed reklamefinansierede stationer, der har udgangspunkt i det syd- og sønderjyske område. Hvilket blandt andet drejer sig om Radio Victoria, der har base i Esbjerg.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Men Ole Klinkby Hansen og Søren Klinkby Hansen gør sig dog langt fra kun i kommercielle radiostationer, da de ligesom folkene bag Radio Diablo, også sidder på en række ikke-kommercielle. Stationer der ligesom tilfældet er med Radio Faaborg-Midtfyn, Radio Svendborg og Ærø Lokalradio finansieres af det offentlige, hvilket aktuelt medfører et fast tilskud på 133.000 kroner. Det drejer sig om stationerne Radio Bob, Radio Sønderjylland, Radio Varde og Radio Haderslev, der alle bærer slogan i stil med ”Din foretrukne taleradio”.

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Men hvad det er for programmer man kan høre på de statsfinansierede stationer, fortoner sig dog noget i det uvisse. For af deres hjemmesider fremgår det kun, hvornår stationerne sender – hvilket i høj grad vil sige sent om aftenen og natten. En gennemlytning foretaget af Journalista.dk af en række programmer på de forskellige stationer viser samtidig, at det lokale indhold fremstår begrænset. I stedet synes der i høj grad at være tale om, at man fra stationernes side benytter sig af indslag og udsendelser, som er produceret af andre – og ofte med flere år på bagen. Samtidig er en stor del af fladen fyldt ud med klassisk musik, som der typisk ikke skal betales afgifter til Koda for at spille.

Dermed fremstår det også meget begrænset, hvilke udgifter Radio Bob, Radio Sønderjylland, Radio Varde og Radio Haderslev har til den daglige drift.

Billeder fra og oplysninger omkring Laboratorievej 14 i Varde

 

Radio Bob registreret på jordbærplantage tilhørende familiemedlem

Kendetegnende for alle stationerne er, at de er ledet af mindst en af de to Klinkby Hansen-brødre. Samtidig er Radio Bob registreret på en adresse i Rødding, hvorfra der drives en jordbærplantage. En plantage indehavet af en person, der har samme mellem- og efternavn som Klinkby Hansen-brødrene.

Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio

Den klart mest aktive i bestyrelserne for Radio Bob, Radio Sønderjylland, Radio Varde og Radio Haderslev er Ole Klinkby Hansen, der står opført som formand for tre af foreningerne bag radiostationerne. Overfor Journalista.dk oplyser han i en email, at værterne på de forskellige stationer ofte arbejder hjemmefra, men at Radio Varde dog har egne studier – når man ellers ikke er ramt af coronaen :

– Bestyrelsesarbejdet ligger lige nu også stille på de foreningsradioer jeg har med at gøre. Dog laver studieværterne udsendelser til foreningsradioerne hjemme fra. Vedrørende planering af de enkelte radioer, så holder Radio Varde til med udsendelser fra Laboratorievej 14 i Varde. Radio Bob har 3 mobile studier der flyttes rundt efter hvor der sendes fra. Her har de 3 Rødecarster Pro Mikser og en Tieline Via til opkomling direkte til senderen. Det er ret smart især i de her corona-tider. Radio Sønderjylland har studier på Ribevej 94, 6630 Rødding.

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Samstemmende lyder det fra Ole Klinkby Hansen, at der ikke er noget samarbejde mellem de ikke-kommercielle stationer han er formand for og de kommercielle stationer, han er medejer af :

– Ingen af de ikke-kommercielle stationer har nogen form for samarbejdspartner ud over det frivillige, der er tilknyttet de enkelte stationer.

Samme melding om det manglende samarbejde mellem de ikke-kommercielle stationer og de reklamefinansierede radiostationer, lyder fra Søren Klinkby Hansen. Han oplyser samtidig, at Radio Haderslev har studie på Folevej 5 i Gram.

Nægter at svare på placering af studie i mobilmast og samarbejde med kommerciel station

Men bag Laboratorievej 14 i Varde, gemmer der sig hverken studier, kontorer eller privatboliger, hvorfra det ville være muligt at sende radio. I stedet er der tale om, at der alene er opsat en sender, der tilhører 3 Mobil. Samtidig fremgår det eksempelvis af Tingbogen, at der ikke er tale om en adresse, hvor til der er knyttet fast ejendom.

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Senderen placeret på Laboratorievej 14 i Varde står dog opført som et sted, hvorfra der udsendes Radio Victoria, der er ejet i fællesskab af Ole Klinkby Hansen og Søren Klinkby Hansen. Således er der tale om, at senderen, som ifølge Ole Klinkby Hansen skulle indeholde et radiostudie, bruges af den kommercielle station. Det uanset at såvel Ole Klinkby Hansen som Søren Klinkby Hansen i emails til Journalista.dk benægtede, at der var nogle former for samarbejde med eksempelvis Radio Victoria.

Læs også : På trods af beskyldninger om tyveri : Radio Loud-bagmænd sælger alligevel plagiatprogram til andre stationer

På trods af Journalista.dks henvendelser, har Ole Klinkby Hansen ikke ønsket at svare på, hvorfor han opgiver en mobilmast på en ubebygget adresse som der, hvor Radio Varde har sine studier. Ligesom medejeren af Radio Loud heller ikke har ønsket at oplyse, hvorfor han afviste et samarbejde mellem sine ikke-kommercielle radiostationer og Radio Victoria.

Det selv om der som minimum er en forbindelse mellem stationerne i forhold til brug af senderen på Laboratorievej i Varde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*