Lønfesten fortsætter på rådhuset : Nu tjener 37 embedsmænd over millionen i Aarhus

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles givtig forretning at være ansat som embedsmand hos Aarhus Kommune, hvor der i 2019 blev endnu flere bureaukrater end tidligere, der nåede op på en årsløn over millionen.

Aarhus Kommune

juristkontoret

Hos Aarhus Kommune var der i efteråret noget nær historisk krisemøde, da man skulle lægge sig fast på budgettet for 2020. Således lød den oprindelige forventning, at der årligt skulle skæres ned for omkring en kvart milliard kroner, efter at aarhusianerne blandt andet havde trukket overskrifter med en særdeles optimistisk form for budgetlægning. Nemlig da embedsmændene og politikerne fra Smilets By for få år tilbage vurderede den kommunale tilskudsordning anderledes end alle andre, hvilket medførte et stort hul i kommunekassen.

Læs også : Mens Aarhus svinger sparekniven over kernevelfærden : 34 bureaukrater tjener over 1.000.000 kroner om året

Men problemerne med at få indtægter og udgifter til at gå op, er dog tilsyneladende ikke et problem, der er slået igennem blandt aflønningerne af kommunens ledende embedsmænd. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, at den i 2019 udbetalte rekordlønninger til toppen af embedsværket.

Således kunne endnu flere end sidste år registrere en samlet årsindtægt på over 1 million kroner.

Oversigt fra Aarhus Kommune med medarbejdere med en løn på over 1 million kroner i 2019

 

Millionlønninger – samt store fratrædelsesgodtgørelser

Således fremgår det af opgørelser fremsendt af Aarhus Kommune, at den ellers ifølge eget udsagn økonomisk plagede kommune i 2019 havde 37 medarbejdere, der inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente over 1 million kroner. En stigning på 3 medarbejdere i forhold til 2018, hvor det var 34 bureaukrater, der havde en samlet lønkonto på minimum 1 million kroner.

Læs også : Skatteyderbetalt fest i whiskey-bæltet : Kommunaldirektør scorer gigantisk gyldent håndtryk og direktører kæmpe bonusser – samtidig med at kommune har store økonomiske problemer

Højest lønnet var måske ikke så overraskende Aarhus Kommunes øverst placerede embedsmand Niels Højberg, der har rang af Stadsdirektør. I 2019 modtog han en samlet aflønning på 2.335.131 kroner, mens direktøren for sociale forhold og beskæftigelse, Erik Kaastrup-Hansen, fulgte efter med en årlig indtjening på 1.908.432 kroner.

Læs også : Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

Ud over de faste lønninger på over millionen, har flere ledende embedsmænd i 2019 modtaget store gyldne håndtryk. Det drejer sig blandt andet om den nu tidligere direktør Jan Præstholm, der på den konto sikrede sig 2.451.521 kroner. Det var dog ikke en afskedigelse, der fik den store negative indflydelse på Jan Præstholms jobmuligheder, da han i sommer sikrede sig et nyt kommunalt topjob – denne gang som direktør for Børn og Unge og for Pleje og Omsorg i Tønder Kommune.

Del artiklen her:
4 Comments

 1. En stadsdirektør får 2.5 mill i løn! Hvorfor?
  “die dumme dänen” ææælsker at betale skat til det socialistiske velfærdssamfund, læs velfærdstyranni!
  Fungere skolerne, retsvæsenet, politiet, kommunen, alderdomsplejen, DSB & vejnettet? NEJ!
  De offentligt ansatte stjæler pengene til eget forbrug, fordi der er rigeligt af dem! Og resten bliver brugt på velfærdimmigranter & kriminelle-flygtninge og deres familier.

  “Die dimme dänen” lader sig trække rundt i manegen som en flok dresserede skaffedyr, indtil vi går ned med stress og dør langsomt.
  Jamen, vi lever jo i et demokrati! IDIOTER!
  P.

  • Nå. Din kommentar kunne godt komme på.

   2.5 mio for øverste direktør i en organisation med 20.000 fuldtidsansatte er ganske enkelt……..alt for lidt. Du kunne gange med 4 i en privat virksomhed af tilsvarende størrelse.

 2. Karsten! Din uvidenhed er lammende!
  Sammenligner du direktører i offentlige stillinger med direktører i private virksomheder?
  Direktøren i den offentlige stilling skaber intet af værdi, han bestiller han bestiller bare nogle flere penge(skattepenge), når hans projekter slår fejl(Århus Sporveje!).
  Hvordan kan en stadsdirektør i være DKK 2.5 mill. værd i årlig løn?
  Tror du selv på at han er ansvarlig for 20.000 ansatte? hvis ja, er du både dum & naiv!
  Direktøren i det private firma skal leve op til et budget, skabe reel værdi der beskattes + udbytte til atkionærene. Derfor får han mindst 4x mere i løn, forhåbentlig.

  Jeg har ondt af dig, Karsten! men fedt at der findes folk(tosser) som dig der tror, at velfærdssamfundet er til for dig, samt der æææælsker at betale 85% i indkomst skat, som DJøferne bruger løs af og score resten selv.

  Jeg gik ned med stress og valgte at blive ude af det danske arbejdsmarked, jeg har indtil flere diagnoser, meget behændigt når jeg skal snøre min socialistiske socialrådgiver, alt bliver betalt af det offentlige, tak være dig!
  For tiden køre vi rundt i en større Mercer, leaset selvfølgelig! Der er rigeligt med penge på Socialen! Jeg har lært det af bekvemmeligheds-flygtninge!

  Jeg driver en lille grafisk virksomhed på nettet, den er registreret i Norge i en postkasse, betalinger hertil går ind på forskellige konti i andre europæiske lande, sørger for omsætning ikke bliver for stor, så der ikke skal aflægges regnskab til myndighederne.

  Stor tak til dig, du må være ragiGal eller socialist for at forsvare velfærdstyranniet i DK.
  Ufatteligt at I findes med så store skyklapper, du minder mig om Arne, som Mette Fusk udnyttede på mest modebydelige vis i sin valgkamp.
  Fik Arne nogen hjælp? Nej!

  Den dag du er færdig rottehjulet, bliver du efterladt, til at syne hen(som Arne) til ingeting, du er ikke længere et beskatningsbart skaffedyr, det er bedst at du bare dør. Hurtigt!
  Det er åbenbart det du vil.
  P.

1 Trackback / Pingback

 1. Aarhus Kommune gør stadigt flere embedsmænd til lønmillionærer - Indblik.net

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*