Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio

Del artiklen her:

Selv om Loud- og Diablo-aktionæren Hans Henrik Andersens forening Faaborg-Midtfyn Lokalradio oplyste at reglerne var fulgt til punkt og prikke, var det ikke en opfattelse, der blev delt af Radio- og tv-nævnet.

juristkontoret

Den 1. april i år gik Radio Loud for første gang i luften, hvilket skete efter et forløb, som blandt andet vil blive husket for en omdiskuteret beslutning truffet af Radio- og tv-nævnet. Det var nemlig nævnet der fastslog, at det blev Radio Loud som overtog den ledige DAB-kanal i stedet for favoritten Radio 24syv – og dermed også sikrede sig et årligt statstilskud til driften på 65 millioner kroner.

Men for folkene bag Radio Loud har der langt fra altid været tale om, at de har haft medvind i Radio- og tv-nævnet. Således måtte Faaborg-Midtfyn Lokalradio i 2018 indkassere et nederlag, da man overfor nævnet skulle forklare, hvorfor man ikke havde sendt tilstrækkeligt med taleradio om lokale forhold. Det i forbindelse med, at den kommercielle Radio Alfa, havde gjort brug af den frekvens, som blandt andet Faaborg-Midtfyn Lokalradio sender på.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Bag Faaborg-Midtfyn Lokalradio gemmer sig blandt andet Hans Henrik Andersen, der spiller en afgørende rolle i Radio Loud. Han er nemlig blandt medejerne i Radio Diablo, der sidder på 50 procent af aktierne i Radio Loud. Samtidig har Hans Henrik Andersen rang af bestyrelsesmedlem i både Sydfyn TV og Ærø Lokalradio, der begge har status af ikke-kommercielle stationer.

En status der medfører et fast offentligt tilskud, som årligt for de ikke-kommercielle stationer der knytter sig til personkredsen omkring Radio Diablo, står skatteyderne i 1.1 millioner kroner. Det selv om radiostationerne ikke har nogle studier, og der er en række klare personsammenfald med den kommercielle og reklamefinansierede Radio Diablo.

 

Mente ellers at have overholdt alle krav til sine udsendelser

Men driften af Faaborg-Midtfyn Lokalradio har dog langt fra været uden problemer for Hans Henrik Andersen og foreningens andre bestyrelsesmedlemmer, som også synes at have en klar forbindelse til Radio Diablo. Således blev foreningen bag den ikke-kommercielle radiostation vinteren 2017/2018 indklaget for Radio- og tv-nævnet, efter at der var tvivl om, hvorvidt radioen havde udsendt det antal timer, som sendetilladelsen stillede krav om.

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Ifølge afgørelsen afsagt af Radio- og tv-nævnet oplyste Hans Henrik Andersen, overfor Radio- og tv-nævnet, at Faaborg-Midtfyn Lokalradio havde opfyldt alle de krav, der blev stillet til den :

– Den 9. februar 2018 modtog Radio- og tv-nævnet fyldestgørende høringssvar fra Faaborg-Midtfyn Lokalradio, hvori stationen oplyste, at den sender i henhold til vilkårene i stationens programtilladelse, at stationen har en hjemmeside med link hertil, at samtlige udsendelser er produceret af stationen selv, samt at stationen har et udelukkende teknisk samarbejde med den kommercielle aktør Radio Diablo ApS, der står bag Radio Alfa, som ikke omfatter betaling til eller fra nogle af parterne.

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Det var dog en forklaring, som blev tilsidesat af Radio- og tv-nævnet som konstaterede, at Hans Henrik Andersen og resten af Faaborg-Midtfyn Lokalradio ikke havde levet op til kravet om, at der skulle sendes et vist antal timers taleradio med udgangspunkt i det sydfynske :

– Det kan dog konstateres at Faaborg-Midtfyn Lokalradio i alt mangler at udsende 45 timers programvirksomhed, hvoraf 8 timer skulle have været det obligatoriske lokale indhold i form af taleradio, som stationen ifølge sin programtilladelse er forpligtet til at udsende hver uge.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

På trods af den klare afgørelse var det dog tilsyneladende ikke noget, der fik yderligere konsekvenser for Faaborg-Midtfyn Lokalradios offentlige tilskud.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Man suger bare til sig…Hårde konsekvenser er ikke eksisterende. Man kan jo trods alt bare bruge flere af borgernes surt tjente penge. Det er sindssygt, at det overhovedet kan lade sig gøre!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*