På trods af beskyldninger om tyveri : Radio Loud-bagmænd sælger alligevel plagiatprogram til andre stationer

Del artiklen her:

Radio Loud er kendt for at gå hårdhændet til værks, når den statsfinansierede radiostation mener, at andre krænkes den ophavsrettigheder. Det sker samtidig med, at dens moderstation producerer og sælger et program, som bygger på plagiater.

juristkontoret

Siden Radio Loud gik i luften tidligere på måneden, har public-service-stationen ikke kun været præget af så lave lyttertal, at det i en undersøgelse slet ikke var muligt at finde frem til, hvor mange der stillede ind på stationen. Man har nemlig også indladt sig på juridiske slagsmål om hvorvidt at andre, har krænket Louds ophavsrettigheder.

Således er man gået hårdt frem mod blandt andet en Facebook-gruppe, som på trods af åbenlyst at være en satiregruppe, alligevel blev krævet lukket. Det skete også i første omgang, men gruppen blev efterfølgende genåbnet, da Facebook erkendte, at der var tale om en fejl.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Også i forbindelse med de juridiske sager, har Radio Loud været anført af sin bestyrelsesformand Martin Brandt Larsen. Men det er sket samtidig med, at stationen han er direktør og medejer for, Radio Diablo, selv har gjort brug af omfattende plagiater af andres artikler.

Radio Diablo ejer 50 procent af aktierne i Radio Loud, der de kommende 4 år modtager omkring en kvart milliard kroner i statsstøtte.

 

Beskyldt for tyveri af BTs chefredaktør

En fremgangsmåde med brug af andres artikler uden at betale for det, er sket i Radio Diablos daglige programpunkt Den Røde Løber. Et segment på typisk tre historier fra kendisverdenen, hvor en studievært læser op af artikler, han har fundet på nettet.

Et af de medier som uden accept har fået læst sine artikler op på Radio Diablo er BT, og herfra har det tidligere overfor Journalista.dk lydt fra avisens chefredaktør, Jonas Kuld Rathje, at fremgangsmåden er i strid med reglerne :

– Der er tale om ren oplæsning – ren plagiat – af en B.T.-artikel endda fuldstændig uden kreditering. Vi er glade for, at andre medier finder vores historier interessante, men vi vil hellere citeres end bare få dem stjålet.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Alligevel er der tale om, at Radio Diablo videresælger Den Røde Løber til andre stationer. Journalista.dk har således de seneste dage været i kontakt med forskellige stationer, som enten aktuelt eller tidligere har bragt Den Røde Løber eller stadig anvender udsendelsen. For en af stationernes vedkommende lyder det, at man betaler Radio Loud for at kunne udsende Den Røde Løber.

En oplysning der er givet under krav om anonymitet, da dens bagmænd ikke ønsker at lægge sig unødigt ud med Martin Brandt Larsen og Radio Diablo, der beskrives som en af radiobranchens store aktører efter at have startet Radio Loud.

Hverken Martin Brandt Larsen eller Radio Diablo er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

 

Nedenfor kan du høre en række eksempler på oplæsninger, som Radio Diablo har foretaget af artikler de har fundet på nettet.

Prins Harry og Meghan overraskede: Bragte mad til syge folks dør midt i corona-krise

 

‘Klovn’ ramt af corona 

 

80-års fødselsdag: Kanonsalutter for dronning Margrethe aflyst 

 

Detaljer om Pink og sønnens ‘intense’ corona-symptomer: ‘Blev ekstremt syge’ 

 

Bryder årelang tradition: Danskerne begejstrede over nye billeder

 

TIGER KING: Danskerne elsker Joe Exotics musik 

 

Filmfestivalen i Cannes udskydes på ubestemt tid 

 

Caroline Fleming køber luksusvilla for svimlende beløb 

 

Harry og Meghan sender brev til medier: Vi er færdige med jer

 

Bono giver en hjælpende hånd til det irske sundhedssystem 

 

Til kamp mod corona: Leonardo DiCaprio udlover præmie 

 

Nu er hun teenager: Kronprinsparret deler helt private billeder af prinsesse Isabella 

 

Prins Joachim flytter: Vender tilbage til Schackenborg 

 

Mads ‘Blærerøv’ på røven: Må sælge ud 

 

Kronprinsesse Mary deler sjælden selfie fra hjemmekontoret 

 

Eminem fejrer 12 år som stoffri: ‘Selv da jeg næsten døde nåede det ikke ind til mig’

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*