Vurderingsstyrelsen: Vores topfolk er IKKE ansvarlige for ejendomsvurderingerne

Del artiklen her:

Det henstår dog noget i det uvisse, hvem der overfor Journalista.dk udtaler sig på vegne af Vurderingsstyrelsen. For også på dét punkt, er de skandaleramte men højt lønnede embedsmænd gået langt i bestræbelserne på at gøre det svært at finde frem til, hvem der gør hvad.

Traditionelle sommerhusgrunde der pludselig blev omkring en kvart milliard kroner værd, en minister der selv blev hårdt ramt af ejendomsvurderingerne og efterfølgende kaldte dem for ”helt på månen” – og hundredtusindvis af ejere af faste ejendomme, som med ét slag reelt blev usælgelige.

Det var nogle af konsekvenserne af ejendomsvurderingerne, som Vurderingsstyrelsen udsendte sidste efterår. Længe ventede værdifastsættelser af de faste ejendomme i Danmark, hvilket alene i forhold til udarbejdelsen af de bagvedliggende it-systemer, endte med at stå skatteyderne i omkring 4 milliarder kroner at få udarbejdet.

Hvem der faktisk modtog hvilke betalinger, syntes dog i dén grad ikke at være noget, som Vurderingsstyrelsen ønskede skulle komme til offentlighedens kendskab. Således så styrelsen og dens medarbejdere igennem en længere periode reelt stort på lovgivningskravene om, at denne type oplysninger skulle udleveres – og indenfor få dage. Først efter et særdeles langtrukkent forløb, hvor flere offentlige myndigheder ad flere omgange henviste til hinanden, kunne vi afdække, hvilke firmaer der blev betalt hvad for deres deltagelse i udarbejdelsen af it-systemerne.

Men hvem der omvendt havde leveret hvad for de mange skattekroner, var der tilsyneladende ingen af leverandørerne, der havde den store lyst til at tale om.

Fremgangsmåden med ikke at ville udtale sig om hvem der laver hvad for skatteyderbetalte millionindtægter, synes også at gå igen blandt embedsmændene hos Vurderingsstyrelsen. I forlængelse af at vi på Journalista.dk efter et andet særdeles langtrukkent forløb den forgangne uge kunne afsløre millionlønninger blandt styrelsens top efter store lønforhøjelser, kontaktede vi hver af de embedsmænd, der sidste år tjente over 1 million kroner.

Det for blandt andet at få dem til selv at fortælle, hvad det faktisk var, som skatteyderne betalte dem for at gøre i forbindelse med udarbejdelserne af ejendomsvurderingerne.

Ingen af disse medarbejdere havde dog lyst til at svare på det ellers simple spørgsmål, men overlod det i stedet til en pressemedarbejder, som i sin skrivelse til Journalista.dk ikke oplyste sit navn, at komme med en tilbagemelding.

Hvilket dog ikke indeholdt et egentligt svar på det stillede spørgsmål, men nærmere hvad der alene kan anses som et udtryk for, at man fra Vurderingsstyrelsens side ikke mener, at enkelte medarbejdere bærer noget ansvar i forhold til ejendomsvurderingerne :

– Arbejdet med de nye ejendomsvurderinger, der skal sikre retvisende ejendomsvurderinger og dermed grundlaget for et korrekt beskatningsgrundlag, og implementeringen af et nyt ejendomsvurderingssystem, er karakteriseret ved at være en kompleks og meget omfattende opgave. Derfor stiller Vurderingsstyrelsens arbejde store krav til alle medarbejdere i Vurderingsstyrelsen.

Hvem der så bærer ansvaret, ønskede den anonyme pressemedarbejder heller ikke at komme ind på.

 

Andre artikler om Vurderingsstyrelsen og ejendomsvurderingerne

Konsekvensløs skandale: Kæmpe lønforhøjelser til Vurderingsstyrelsens top

Lønfest hos Vurderingsstyrelsen: Millionlønninger til de ansvarlige for ejendomsvurderingerne

Milliarder brugt på vanvittige ejendomsvurderinger : Du må ikke vide hvem der scorede dem

Ligeglad med lovgivningen : Styrelse nægter at oplyse hvem der scorede 4 milliarder på håbløse ejendomsvurderinger

Vurderingsstyrelsen direktør hårdt ramt af egne ejendomsvurderinger : Herskabsvillas værdi eksploderet

Håbløse ejendomsvurderinger : Kammeradvokaten fik 160 millioner kroner for sin medvirken

Kammeradvokaten har scoret millioner på skandaleramt it-system – du må ikke vide hvorfor

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*