21 firmaer tjente 1.8 milliarder kroner på ejendomsvurderingerne – her er de og så meget scorede de

Del artiklen her:

Samtidig med at danskerne over en bred kam i disse måneder i dén grad kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes oven på de skandaleramte ejendomsvurderinger, forholder det sig anderledes for en række store firmaer, der hver især har tjent op til over en halv milliard kroner på at være med til at udvikle it-systemerne.

– Helt på månen.

Sådan lød dommen fra den socialdemokratiske skatteminister Jeppe Bruus Christensen, da han i sensommeren gjorde status over de udskælte ejendomsvurderinger, der netop var blevet udsendt. Ejendomsvurderinger der blandt andet medførte at selv traditionelle sommerhusgrunde, pludselig havde en værdi på op mod en kvart milliard kroner.

Siden offentliggørelsen af ejendomsvurderingerne, har vi på Journalista.dk forsøgt at få oplyst, hvilke firmaer der har tjent hvad på deltagelsen i udarbejdelsen af de bagvedliggende it-systemer. En opgave der langt fra har været simpel, fordi flere offentlige myndigheder, der alle var involverede i udviklingen af it-løsningerne til brug for ejendomsvurderingerne, blandt andet konsekvent henviste til hinanden i forhold til leverandørvalgene.

Men efter et langtrukkent forløb kan vi nu afslører, hvilke firmaer der har tjent hvad på deres deltagelse i det skandaleramte projekt.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*