Ligeglad med Ombudsmanden i Nordic Waste-sag: Randers Kommune mørklægger advokatundersøgelse betalt af kommunen selv

Pressefoto fra Randers Kommune af Randers Rådhus
Del artiklen her:

Anført af sin juridiske chefkonsulent Camilla Juul Nielsen, går Randers Kommune langt i bestræbelserne på at undgå at væsentlige forhold omkring advokatundersøgelsen, der ifølge kommunen frikendte den i Nordic Waste-sagen, skal komme til offentlighedens kundskab.

Brugen af advokatundersøgelser har på det seneste været under skarp beskydning, fordi kritikken i høj grad går på, at det er bestillerne af undersøgelserne der har afgørende indflydelse på, hvad der undersøges – og på hvilke præmisser dette sker.

Kritikken er senest blevet rejst af den advokatundersøgelse, som Randers Kommune fik udført via advokatfirmaet Codex. En analyse Randers Kommune selv betalte for, ligesom den også syntes at have have indflydelse på, hvordan undersøgelsen skulle gennemføres.

Resultatet af undersøgelsen blev, at problemerne med jordskredet ved landsbyen Ølst, ikke var Randers Kommunes skyld – men alene Nordic Wastes.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*