Millionudgift ”glemt”: Skatteyderne i Dragør får kæmpe regning for direktørfyring

Del artiklen her:

Det kan blive en særdeles dyr affære for skatteyderne i Dragør Kommune, at kommunen her til aften har offentliggjort afskedigelsen af en direktør – for i stedet at søge, hvad der omtales som en anden profil.

– Økonomiudvalget har besluttet at indstille til Dragør Kommunalbestyrelse, at samarbejdet med direktør Asger Villemoes Nielsen ophører. Baggrunden er et ønske om at tilknytte en anden profil i stillingen.

Sådan lyder en væsentlig del af pressemeddelelsen, som Dragør Kommune udsendte her til aften. 

Et tidspunkt der langt fra synes at være tilfældigt valgt, da en grundregel indenfor kommunikation lyder, at dårlige sager skal forsøges ”listet ud” netop fredag eftermiddag eller aften. Hvilket skyldes det simple forhold, at mange på dette tidspunkt har tankerne på weekend.

For Dragør Kommune kan tidspunktet skyldes det problematiske, at det er dyrt at tage afsked med en højtstående embedsmand.

Med baggrund i overenskomsterne indenfor området er praksis, at en direktør, uanset hvad årsagen til afskeden måtte være, kan trække sig tilbage med omkring 1½ års løn i form af et gyldent håndtryk. Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Dragør Kommune viser, at Asger Villemoes Nielsen sidste år havde en samlet indtjening på i omegnen af 1.3 millioner. Det når der ikke kun ske medregning af bruttolønnen, men også pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren.

Således kan Asger Villemoes Nielsen se frem til et gyldent håndtryk på i størrelsesordenen 2 millioner kroner.

Et forhold der ikke fremgår af dagens pressemeddelelse fra Dragør Kommune, som alene fokuserer på, at man vil takke den nu reelt fyrede direktør for hans indsats – og at jagten allerede er gået ind på en ny profil, der kommer til at stå i spidsen for områderne Børn, Skole og Kultur, Borgerservice, Ydelses- og Socialservice samt It og Digitalisering.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Kongen af gyldne håndtryk : Kommunal embedsmand scorede 2×1.5 millioner på ét år

Mia Wagner kan bare sige nej : Behøver ikke at modtage gyldent håndtryk på 700.000 kroner

Topchef i ministerium stoppede pludseligt : Scorede gyldent håndtryk langt over millionen

Stoppede før udløbet af sin prøvetid : Stadsarkitekt scorer alligevel gyldent håndtryk

Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*