Kongen af gyldne håndtryk : Kommunal embedsmand scorede 2×1.5 millioner på ét år

Del artiklen her:

Den linde strøm af gyldne håndtryk til uønskede embedsmænd fortsætter i Fredericia Kommune. Senest er det blevet udbetalt til en direktør, som indenfor kort tid opbyggede omfattende erfaring i at opnå iøjnefaldende fratrædelsesaftaler.

95 millioner kroner.

Så stort lød sparekravet, da Fredericia Kommunes byråd mødtes sidste sensommer for at lave budgetforlig for i første omgang 2024. Nedskæringer der kom i forlængelse af vedvarende økonomiske udfordringer, hvilket i høj grad har ramt kommunens ældre, børn og syge.

Med så store udfordringer skulle man måske umiddelbart tro, at den jyske kommune ville være ekstra tilbageholdende, når det ikke kun kommer til udbetalinger af millioner i gyldne håndtryk til uønskede bureaukrater. Men også tager problemstillingen i opløbet, ved at undgå højrisikoansættelser af ledende medarbejdere.

Men sådan kan det langt fra siges at have været tilfældet i forbindelse med ansættelsen af Michael Maaløe, der i begyndelsen af 2023 først blev ansat – og efterfølgende fyret. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, sikrede han sig over 1.5 millioner kroner i et gyldent håndtryk – for én måneds arbejde.

Hvilket skete omkring et år efter, at Michael Maaløe havde sikret sig et andet andet gyldent håndtryk – fra en anden kommune, der ifølge eget udsagn også har store økonomiske udfordringer. Nemlig Randers Kommune som betalte bureaukraten 1.6 millioner kroner, for at forlade stillingen i utide.

Hvilket gav Michael Maaløe en skatteyderfinansieret årsløn på 3.1 millioner kroner – alene via gyldne håndtryk.

 

Andre artikler om Fredericia Kommune

Kommunaldirektør fyret efter 4 år på posten : Scorer gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Kommunikationsmedarbejder sagde op efter 1½ år : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 3/4 million kroner

Borgmester benægtede i 2019 overfor Journalista.dk på skrift forhold til sin kommunaldirektør – på trods af vedholdende rygter

Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Kommunaldirektør ansat i 3 år : Scorede gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner på vej ud af døren

Skandaleborgmester ansat af socialdemokratisk partifælle : 1.1 millioner kroner i årsløn – betalt af dig

Advokatfirma scorede 5.4 millioner kroner : Kommune mørklægger hvad skatteyderne betalte for

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*