Har scoret milliarder på ejendomsvurderingerne: Nu nægter de at tale om det – og henviser til hinaden

Del artiklen her:

Lige så hurtige en lang række af Danmarks største it-konsulentfirmar har været til at sende regninger til staten for deres deltagelse i udviklingen af systemerne bag ejendomsvurderingerne. Lige så lidt lyst har de til at tale om, hvad det faktisk er, skatteyderne har fået for pengene.

21 firmaer der til sammen sikrede sig over 1.8 milliarder kroner, for deres deltagelse i udviklingen af it-systemerne, der ligger til grund for de skandaleramte it-systemer.

Det kunne Journalista.dk afslører tidligere på dagen efter et særdeles langtrukkent forløb, som i høj grad blev besværliggjort af, at de ansvarlige offentlige myndigheder igen og igen afviste at ligge inde med oplysninger om, hvilke firmaer der havde tjent hvilke beløb. Eksempelvis henviste de flere gange til hinanden, når vi her på Journalista.dk spurgte dem, hvem de havde betalt – og hvorfor.

Lysten til at tale om hvad det præcist er der er blevet udviklet af hvilke firmaer, går i dén grad også igen, når det handler om leverandørerne selv. Journalista.dk har kontaktet alle firmaerne, som fremgår af de udleverede bilag over leverandører, der minimum tjente 1 million kroner.

Det drejer sig eksempelvis om twoday A/S, der dog tydeligvis ikke har haft den store lyst til at besvare det ellers simple spørgsmål. Således har firmaet kun via sin kundeservice kvitteret for modtagelsen, men er ikke efterfølgende vendt tilbage.

En anden fast fremgangsmåde blandt firmaerne har været, at de har henvist til deres kunder. Det har eksempelvis været tilfældet for Systematic og Accenture, der begge har tjent store millionbeløb på arbejdet med de skandaleramte it-systemer.

Fra de offentlige myndigheder som Vurderingsstyrelsen lyder det omvendt, at der henvises til leverandører som Systematic og Accenture for at få oplyst, hvad firmaerne præcist leverede til gengæld for de modtagne millioner.

 

Andre artikler om ejendomsvurderinger

21 firmaer tjente 1.8 milliarder kroner på ejendomsvurderingerne – her er de og så meget scorede de

Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Håbløse ejendomsvurderinger : Kammeradvokaten fik 160 millioner kroner for sin medvirken

Konsulentfirmaer scorede hver over 440 millioner kroner på håbløse ejendomsvurderinger

Milliarder brugt på vanvittige ejendomsvurderinger : Du må ikke vide hvem der scorede dem

Embedsmænd bag vanvittige ejendomsvurderinger : Vælter sig i millionlønninger – og kæmpe bonusser

Vurderingsstyrelsen direktør hårdt ramt af egne ejendomsvurderinger : Herskabsvillas værdi eksploderet

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*