Rod på rådhuset: Intet på skrift med Nordic Waste-advokater – måske

Pressefoto fra Randers Kommune af Randers Rådhus
Del artiklen her:

Om der overhovedet er fakturaer fra firmaet bag en kontroversiel advokatundersøgelse er også et åbent spørgsmål, når man spørger Randers Kommunes juridiske top, som tidligere i samme forbindelse har set stort på praksisen fra Folketingets Ombudsmand.

De seneste måneder har én sag stjålet noget nær samtlige store overskrifter i og omkring Randers : Nordic Waste. Sagen opstået i forbindelse med et stort jordskred, som en overgang truede med på det nærmeste at jævne landsbyen Ølst med jorden.

Fra Randers Kommune lød det næsten omgående, at det alene var Nordic Waste der bar det fulde ansvar for skandalen og dens økonomiske konsekvenser.

Udmeldinger der dog efterfølgende på en række punkter alvorligt er blevet draget i tvivl, efter at det blandt andet er kommet frem, at ingeniøren Per Mousten Eriksen, der på vegne af Randers Kommune skulle stå for at inspirere Nordic Wastes arbejde, havde et iøjnefaldende forhold til den lokale virksomhed.

En forbindelse der dog ikke har betydet, at han af den grund selv har mærket nogle økonomiske konsekvenser.

Efterfølgende fik Randers Kommune udarbejdet en advokatundersøgelse, som kommunen må formodes at have betalt for. Den fastslog, at kommunen ifølge advokatfirmaet det selv havde hyret, ikke havde noget ansvar.

Men hvordan forløbet har været omkring advokatundersøgelsen, er dog langt fra noget, som kommunen har været specielt behjælpelig med at give offentligheden adgang til informationer om. Som vi tidligere har kunnet dokumentere, har den anført af sin juridiske chefkonsulent Camilla Juul Nielsen, set stort på en praksis fastslået af Folketingets Ombudsmand.

Nu kan vi så afslører, at der også gælder en række andre særdeles markante forhold omkring brugen af advokatfiramet Codex.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*