Randers Kommune belønner Nordic Waste-ingeniør med store lønforhøjelser – og bonus

Pressefoto fra Randers Kommune af Randers Rådhus
Del artiklen her:

I samme periode som Per Mousten Eriksen er beskyldt for ikke at have gennemført de kontrolbesøg af Nordic Waste han påstår, har ingeniøren sikret sig solide lønforhøjelser – så han nu hastigt nærmer sig de 700.000 kroner i årlig indtjening.

Har ingeniøren Per Mousten Eriksen på vegne af Randers Kommune faktisk gennemført de kontrolbesøg af Nordic Waste, som han påstår? Vel og mærke kontrolbesøg, som måske kunne have afbødet skaderne for miljøskandalen på et tidligt tidspunkt.

Det er det store spørgsmål, efter Nordic Waste mener at have fremlagt dokumentation for at en stor håndfuld besøg startende tilbage i 2019 ikke har fundet sted. Hvilket den nu konkurs- og skandaleramte virksomhed blandt andet mener den kan dokumentere, ved at Per Mousten Eriksens oplysninger om kontrolbesøg i weekender og midt i sommerferien ikke kan være rigtige, fordi han i sine rapporter fx angiver at have talt med en ledende Nordic Waste-medarbejder, som bevisligt var på ferie på daværende tidspunkt.

Rapporter om kontrolbesøg hvor der samtidig gælder det noget særprægede, at flere af dem først er udarbejdet flere år efter de påståede besøg.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Randers Kommune, har ingeniørens fremgangsmåde ikke været én, der i lønmæssig forstand har haft de store negative konsekvenser for ham.

Således oplyser kommunen, at han i 2023 i alt tjente 687.631 kroner, når der sker medregning af bruttolønnen og de pensionsindbetalinger, skatteyderne i Randers Kommune sidste år blev pålagt at betale til ham. I beløbet lige under 700.000 kroner er samtidig en bonus på 12.000 kroner, som Per Mousten Eriksen fik udbetalt for veludført arbejde.

Derved er han steget næsten 70.000 kroner i løn i forhold til 2020, hvor den samlede aflønning lød på 630.108 kroner.

Vel og mærke lønforhøjelser der er kommet til udbetaling i præcis samme periode, hvor Per Mousten Eriksen er under angreb for ikke at have udført kontrolbesøgene af Nordic Waste.

På Journalista.dk har vi ad flere omgange forsøgt at komme i kontakt med Per Mousten Eriksen for blandt andet at få oplyst, hvad hans egentlige dokumentation er for de påståede kontrolbesøg.

Eneste svar vi har fået retur er fra Randers Kommunes kommunikationschef Karen Anny Balling Radmer, som ikke har ønsket at svare på spørgsmålene.

I stedet har hun i en email oplyst, at Randers Kommune har politianmeldt Nordic Waste.

 

Andre artikler om Randers Kommune

5-stjernet luksushotel og dyre flysæder : Kommune sender tre mand på Kina-rundrejse – for 100.000 kroner

Fyret efter møgsag på møgsag : Direktør fik 1.6 millioner kroner med sig ud af døren i gyldent håndtryk

Byrådsmedlemmer afsætter hel arbejdsdag til besøg i Den Blå Lagune under dyr rejse til Island

Stjernernes festlige Sankt Hans-arrangementer : Østjysk kommune betaler fast 28.500 kroner for 20 minutters arbejde

På søndag i Randers : Hammerslag-vært hylder hjembyen – for 1.400 kroner i minuttet

Skærer ned for tosifret millionbeløb på de svageste indbyggere : Kommune bruger alligevel 150.000 kroner på at se på arkitektur i Holland

Randers Kommune købte dyre og kortvarige bandereklamer som branding – til fodboldkamp spillet i Randers

Flere hundrede tusinde kroner brændt af på receptioner for byrådsmedlemmer – både den gamle og nye borgmester skulle have sin egen

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*