Flere hundrede tusinde kroner brændt af på receptioner for byrådsmedlemmer – både den gamle og nye borgmester skulle have sin egen

Pressefoto : Randers Kommune
Del artiklen her:

Mens man i nogle kommuner slet ikke markerer afslutningen på en byrådsperiode, går man anderledes offensivt til sagen i Randers. Har blev der indenfor få uger holdt to receptioner, så både den tiltrædende og afgående borgmester kunne trykke hånd med de politiske forbindelser.

Randers Kommune Claus Omann Jensen Torben Hansen

– Afskedsreceptionen afholdes fredag 22. december 2017 kl. 13-15 i forhallen, administrationsbygningen, Laksetorvet 1, 8900 Randers. Borgmester Claus Omann Jensen har ønsket, at der i stedet for eventuel påtænkt gave doneres et beløb til den nyoprettede fond for Støtte til unge idrætstalenter i Randers.

På denne måde omtalte Randers Kommune på sin hjemmeside, at man kort før jul ville holde en reception, hvor det ville være muligt at sige farvel til Claus Omann Jensen. Det skyldtes at Venstremanden i november 2017 tabte valget om borgmesterkæden til socialdemokraten Torben Hansen, der således overtog posten fra nytåret 2017/2018.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på lysende bogstaver : Alternativ branding i Randers

Den slags overdragelser klares normalt med en mindre reception, hvor venner, bekendte og andre med forbindelse til borgmesteren, får lov til at kigge forbi til en mindre buffet og et enkelt glas vin eller to. Men det må dog anses for at være noget nær uhørt, at der afholdes receptioner både for den gamle og den nye borgmester.

Men som sagt aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Randers Kommune, var det tilfældet hos østjyderne i forlængelse af kommunalvalget i 2017.

Randers Kommunes udgifter i forbindelse med Claus Omann Jensens afskedsreception

 

Omfattende reklameringer for receptioner

Den første af de to receptioner fandt sted den 22. december 2017, hvor Claus Omann Jensen sagde farvel til politiske forbindelser samt venner og bekendte. Det medførte en samlet regning på 52.701 kroner, hvor af det dog alene var omkring de 20.000 kroner, der gik til bespisning af de fremsendte gæster. Det skyldtes et åbenbart stort behov for at reklamere for receptionen, da omkring halvdelen af dens samlede udgifter gik til indrykning af annoncer i en række forskellige medier.

Læs også : Receptionsløver i Zirkus Nemo : Randers byråd fejrede sig selv for 200.000 kroner

Den store brug af annoncer var også et kendetegn for tiltrædelsesreceptionen for Torben Hansen, da han den 5. jauar 2018 blev budt velkommen som den nye borgmester i den kronjyske hovedstad. Således blev der også denne gang brugt omkring 25.000 kroner på, at der kunne ske indrykning af annoncer, for på den måde at lokke deltagere til Torben Hansens store dag.

Læs også : NBA-basket og turistoplevelser : Randers Kommune forsøgte at skjule rejser for 569.802 kroner

I alt stod Torben Hansens reception skatteyderne i 63.764 kroner, hvorfor de samlede udgifter for at borgmestrene kunne sige god og farvel, passerede 115.000 kroner.

Randers Kommunes udgifter i forbindelse med Torben Hansens reception

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*