Vurderingsstyrelsen direktør hårdt ramt af egne ejendomsvurderinger : Herskabsvillas værdi eksploderet

Vurderingsstyrelsens pressefoto af direktør Morten Niels Jakobsen
Del artiklen her:

Det er ikke kun typiske ejere af fast ejendom, der i den forgangne uge modtog særdeles iøjnefaldende stigninger i vurderingerne af deres boliger – det samme er også tilfældet for Vurderingsstyrelsens egen direktør.

– Helt på månen.

Sådan lød udmeldingen fra skatteminister Jeppe Bruus Christensen den forgangne uge til statsmediet TV2, da han kommenterede på de seneste ejendomsvurderinger. Siden de blev udsendt i sidste uge, har det ene iøjnefaldende eksempel efter det andet i forhold til stigningerne i vurderingerne været bragt frem. Eksempelvis en sommerhusejer, som pludselig havde en grund til en værdi på over en kvart milliard kroner – selv om der var tale om et traditionelt sommerhus.

Læs også : Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Jeppe Bruus Christensen er selv blandt dem, der har modtaget iøjnefaldende nye vurderinger af fast ejendom. Således er hans eget parcelhus nu vurderet til at have en værdi på over 16 millioner kroner, hvilket i runde tal er en tredobling af, hvad det tidligere var vurderet til.

 

Næsten tre gange så meget værd – med ét slag

Værdiansættelserne af landets boliger er foretaget af Vurderingsstyrelsen, der hører under Skatteministeriet. En styrelse ledet af Morten Niels Jakobsen, hvis titel er direktør. Han er selv bosiddende i en eksklusiv forstad til København i et hus, som han ejer halvdelen af, mens den resterende andel ejes af hans kone.

Læs også : DR har i årevis foræret koncertbilletter til sine politiske chefer : Du må ikke vide hvem – af konkurrencemæssige hensyn


Vel og mærke et hus som ved den forrige ejendomsvurdering, stod til at have en ejendomsværdi på 5.4 millioner kroner, mens grundværdien lød på 2.8 millioner kroner – eller hvad der samlet svarer til 8.2 millioner kroner.

Læs også : Skjuler politikernes fede pensioner : Folketinget mørklægger alt om sine eksmedlemmer

En vurdering der i dén grad er blevet underkendt af styrelsen, som ledes af Morten Niels Jakobsen. For nu mener den, at ejendomsværdien for forstadsvillaen er 15.6 millioner, mens grundværdien skulle være 6.2 millioner kroner.

Eller hvad der svarer til, at direktørens egen bolig med ét slag er blevet mere end dobbelt så meget værd.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*