Ligeglad med lovgivningen : Styrelse nægter at oplyse hvem der scorede 4 milliarder på håbløse ejendomsvurderinger

Del artiklen her:

Tilsidesættelsen kommer på trods af en særdeles velkendt udtalelse fra Folketingets Ombudsmand der fastslår, at Vurderingsstyrelsens fremgangsmåde er i strid med reglerne om udlevering af lovpligtige oplysninger.

En af årets helt store offentlige skandaler har været ejendomsvurderingerne, der blev udsendt i efteråret. Vurderinger der eksempelvis gjorde, at traditionelle sommerhusgrunde pludselig kunne være omkring en kvart milliard kroner værd – i hvert fald på papiret.

Vurderingerne syntes alene udarbejdet af it-systemer, netop fordi de afveg så meget fra, hvad eksempelvis personer med kendskab til boligmarkedet ville nå frem til.

Regningen for it-systemerne anslås at have stået skatteyderne i omkring 4 milliarder kroner, men hvem der har fået andel i pengene er tilsyneladende ikke noget, som Vurderingsstyrelsen ønsker offentligheden skal have kendskab til. Således har styrelsen, der har været ansvarlig for udarbejdelsen af ejendomsvurderingerne, flere gange set stort på de gældende regler indenfor området.

En fremgangsmåde lagt i hænderne på to lavt placerede embedsmænd – fuldmægtigen Nicolai Barding og studentermedhjælperen Mikkeline Friis Jørgensen.

 

Andre artikler om Vurderingsstyrelsen

Vurderingsstyrelsen direktør hårdt ramt af egne ejendomsvurderinger : Herskabsvillas værdi eksploderet

Embedsmænd bag vanvittige ejendomsvurderinger : Vælter sig i millionlønninger – og kæmpe bonusser

Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*