Ny årlig regning for regeringens spindoktorer : 42 millioner skattekroner

Del artiklen her:

Gårsdagens udskiftning af Venstreministre betyder samtidig, at skatteyderne kan se frem til en yderligere stigning i udgifterne til de særlige rådgivere – normalt omtalt som spindoktorer.

I går var store skiftedag hos Venstres regeringsmedlemmer i forlængelse af weekendens landsmøde, hvor Troels Lund Poulsen blev valgt til ny formand for regeringspartiet. For med hans indsættelse og afskeden med Jakob Ellemann-Jensen, skete der nyudnævnelser af tre Venstreministre, mens det tilsvarende antal omvendt måtte forlade regeringskontorerne.

I direkte forlængelse af præsentationen af de nye ministre og afskeden med de afgående, udsendte Statsministeriet en lang pressemeddelelse. I bunden af dén havde der sneget sig en lille notits ind, som formentligt kun de færreste lagde mærke til.

Det i forhold til hvor mange spindoktorer, ministrene for fremtiden kan ansætte på skatteydernes regning :

– Finansministeren fremover kan ansætte op til tre særlige rådgivere i forbindelse med oprettelsen af Grønt Udvalg, og at ministre, der er medlem af Regeringens Koordinationsudvalg, fremover kan ansætte op til to særlige rådgivere. Rammerne for ansættelse af særlige rådgivere kan findes her.

De ekstra nye spindoktorer gør, at regeringsmedlemmerne for fremtiden må forventes at få bistand fra i alt 35 særlige rådgivere.

Deres aflønning afhænger til dels af hvilken minister, som spindoktoren arbejder for – samt hvor i det interne hierarki de befinder sig, såfremt en minister har flere særlige rådgivere. Men bedømt på aktindsigter Journalista.dk løbende har opnået blandt spindoktorer, synes udgangspunktet dog at være, at de inklusiv pensionsindbetalinger fra ministerierne, som udgangspunkt modtager en årlig aflønning på 1.2 millioner kroner.

Eller hvad der svarer til at lønudgifterne for spindoktorerne for fremtiden når op på omkring 42 millioner kroner om året.

Skatteydernes regning kan dog stige yderligere, hvis der også bliver udbetalt bonusser til spindoktorerne – hvilket på det nærmeste synes mere reglen end undtagelserne.

 

Andre artikler om spindoktorer

Nicolai Wammen giver kæmpe bonus til sin spindoktor – oven i millionlønnen

Magnus Heunickes spindoktor scorer kæmpe bonus – oven i sin millionløn

Forgylder sine spindoktorer : Mette, Lars og Jakob har givet dem kæmpe lønforhøjelser

Endnu engang : Presset topminister giver spindoktorer årsløn på 2.3 millioner kroner

Rundhåndet miljøminister : Giver sin spindoktor stor bonus – oven i løn på 920.000 kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*