Pris for at sætte 15 arbejdsløse til at lave lytterløse podcasts: 1.9 millioner kroner

Del artiklen her:

Det har været en dyr oplevelse for skatteyderne, at Aarhus Kommune har produceret podcasts om aktuelle politiske emner. Det på trods af et meget begrænset antal lyttere – og de er blevet produceret af arbejdsløse, hvis løn for at medvirke synes til at overskue.

Hvis du aldrig har hørt om Aarhus Kommunes podcastserie Aarhus Lytter, er du langt fra den eneste. For selv om den efterhånden er udkommet i 50 afsnit, har antallet af downloads i dén grad været til at overskue – blot et par tusinde i alt.

Aarhus Lytter er finansieret af Aarhus Kommune, som siden 2021 har betalt 1.358.885 kroner til podcastserien, sammen med Slots- og Kulturstyrelsen – der i samme periode har betalt 510.000 kroner til projektet.

Eller hvad der i alt svarer til, at 1.868.885 skattekroner foreløbigt er blevet brugt på podcastserien, uanset det begræsende antal lyttere.

Overfor statsmediet TV2 Østjylland udtalte Thomas Medom, politisk leder for Socialistisk Folkeparti i Aarhus Kommune, tidligere på måneden, at en af podcastseriens hovedformål var at oplyse unge indbyggere i Smilets By om aktuelle politiske emner. På trods her af, anså han Aarhus Lytter for at være en alt for dyr løsning :

– Hvis man var lykkedes med det, så tænker jeg faktisk, det havde været prisen værd, men man må også sige, at når man er nede på så få lyttere til så høj en pris, så lyder det måske ikke som den klogeste måde at bruge kommunens penge på.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*